Din cuprinsul articolului
Dacă există un aliment, pe care cei mai mulți oameni nu au nicio problemă să îl mănânce indiferent de oră din zi, acesta este p prăjitură. Gândiți-vă la asta: indiferent dacă doriți să vă răsfățați cu ceva dulce alături de cafeaua de dimineață, dacă aveți nevoie de o mâncare la mijlocul zilei sau doriți un răsfăț după cină, o prăjitură este soluția.
Acesta nu ar trebui să fie un lucru șocant, dar este totuși important de reținut. Dacă mănânci tone de fursecuri ambalate, ai putea vedea că numărul de pe cântar crește.
Vezi, aceste fursecuri cumpărate din magazin sunt un exemplu excelent de alimente procesate și multe conțin sirop de porumb bogat în fructoză.
Un studiu a constatat de fapt că șoarecii care au mâncat sirop de porumb bogat în fructoză s-au îngrășat semnificativ mai mult decât cei care au mâncat zahăr de masă și ambele grupuri au consumat aceeași cantitate de calorii.
Ceea ce s-ar putea să nu realizezi este că o parte din motivul pentru care mănânci mai multe prăjituri este că organismul tău are de fapt poftă de ele. Când mănânci ceva de genul prăjiturii care sunt încărcate în zahăr, există o creștere a glicemiei. Acea creștere a zahărului din sânge duce la un accident, iar creierul tău dorește apoi mai multe din aceste tipuri de alimente, așa că începi să le poftești. Un cerc vicios!
O problemă mare cu biscuiții-urile? Le lipsesc adesea fibre. Fursecurile cu chipsuri de ciocolată au mai puțin de 1 gram de fibre, de exemplu. Și această lipsă de fibre va însemna doar probleme pentru tine.
Alimentele bogate în fibre vă vor menține sătul pentru mai mult timp, ceea ce înseamnă că nu veți continua să gustați, iar aportul de fibre a fost asociat cu o greutate corporală mai mică.
Consumul unei diete pline cu alimente bogate în fibre poate ajuta, de asemenea, la combaterea riscului de a dezvolta boli de inimă și cancer, așa că este un câștig pentru toate!
Încărcarea organismului cu fursecuri, care sunt lipsite de fibre, te va aduce din nou în bucătărie în scurt timp, deoarece îți va fi foame.
Consumul unei cantități mari de prăjituri în fiecare zi va dăuna sănătății pe termen lung.
S-a dovedit că cei care ajung să consume în exces alimente cu zahăr pot ajunge nu numai să dezvolte obezitate, ci și diabet de tip 2.
Un alt studiu din Jurnalul Asociației Medicale Americane a descoperit chiar că cei care obțin 25% sau mai mult din caloriile lor din zahăr adăugat (care până acum, este clar că prăjiturile sunt încărcate cu aceste lucruri!) au șanse de două ori mai mari să moară din boli de inimă.
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…