Din cuprinsul articolului
Ce se întâmplă în corp dacă mănânci castraveți murați cu smântână și usturoi. Dr. Mihaela Bilic dezvăluie care sunt beneficiile acestui delicios sos grecesc. Acesta se prepară cu ingrediente simple. Cei ce țin la siluetă trebuie să știe următoarele: Consumul a 100 de grame de Sos tzatziki reprezinta 5% aport caloric din cantitatea zilnica estimata pentru un adult (2000 calorii). Produsul Sos tzatziki contine 95 kilocalorii sau o valoare energetica de 398 kj.
Dr. Mihaela Bilic a explicat cât de benefic este pentru sănătate acest sos tradițional grecesc. Medicul spune că lactatele fermentate refac coloniile de bacterii benefice din intestin. Acest lucru se va întâmpla dacă sosol va fii consumat frecvent. Castraveții murați blochează colesterolul din smântână , iar usturoiul nu mai are nevoie de prezentare, puterile lui antimicrobiene și antivirale l-au ridicat la rang de apărător al sănătății.
„Castraveții murați blochează colesterolul din smântână
Chiar dacă nu suntem în Grecia și pe meleaguri românești se consumă vara faimosul sos tzatziki cu iaurt/smântână, castraveți și usturoi. Fie că e vorba de salate, cartofi prăjiți, carne sau pește, gustul lui acrișor-răcoritor ne bucură simțurile și ajută digestia.
Usturoiul nu mai are nevoie de prezentare, puterile lui antimicrobiene și antivirale l-au ridicat la rang de apărător al sănătății. Despre lactatele fermentate numai de bine, sunt cele mai banale alimente cu efect probiotic, consumate în mod regulat completează și refac coloniile de bacterii benefice din intestin. Singura întrebare care rămâne este: ce fel de castraveți să folosim, proaspeți sau murați?”, spune medicul nutriționist.
Oamenii de știință ne vin în ajutor cu un studiu îmbucurător
S-a analizat conținutul de colesterol și concentrația în produși de oxidare ai colesterolului din 3 tipuri de produse: smântână simplă, smântână cu castraveți proaspeți și smântâna cu castraveți murați în saramură. După ce sosurile au fost preparate, recipientele au fost ținute 3 săptămâni la frig și lumină pentru ca ingredientele să poată interacționa.
Rezultatele? O scădere semnificativă a conținutului de colesterol din smântâna cu castraveți murați: de la 4,03g/kg grăsime la 3,44g/kg grăsime
Produșii de oxidarea colesterolului se formează în timpul depozitării. După cele 3 săptămâni de păstrare s-a constatat că în smântâna simplă procentul lor s-a triplat, în timp ce în smântâna cu castraveți oxidarea a stagnat
Prin adăugarea de castraveți murați la smântână a crescut semnificativ activitatea antioxidantă. Efectele benefice sunt rezultatul sinergiei care se crează între produsele lactate și legume, dar mai ales procesului de fermentație lactică și coloniilor de bacterii cu bioeficiență crescută. Încă un argument/o recomandare în favoarea sănătății și imunității noastre: combinați bacteriile lactice din iaurt și smântână cu cele din murături! Merg de minune împreună”, a transmis Mihaela Bilic pe Facebook.
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…
Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…