Ce se întâmplă în corp dacă luăm dexametazona. S-a aflat acum

Ce se întâmplă în corp dacă luăm dexametazona. Medicamentul este o soluție injectabilă ce aparține unui grup de medicamente numite corticosteroizi. Corticosteroizii sunt hormoni produși în organism care ajută la menținerea sănătății și a bunăstării.

Ce se întâmplă în corp dacă luăm dexametazona. S-a aflat acum

Luarea suplimentară de corticosteroizi, cum ar fi dexametazona, este o modalitate eficientă de a trata o varietate de afecțiuni, inclusiv inflamația. Medicamentul elimină inflamația, care, în caz contrar, ar putea agrava starea corpului tău. Trebuie să luați acest medicament în mod regulat pentru a obține beneficii maxime de pe urma acestuia.

Când este interzis spre administrare medicamentul?

Dacă sunteți alergic la dexametazonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament. Simptomele alergice includ erupții cutanate, mâncărime sau dificultăți de respirație. De asemenea, nu este indicat spre consum persoanelor cu o infecție generalizată. Cu leziuni infecțioase ale articulațiilor sau dacă aveți articulații instabile sau suferi de gonartroză.

Tulburări mentale la utilizarea dexametazonei

Tulburări psihice au fost observate la utilizarea corticosteroizilor, cum ar fi dexametazona. Aceste tulburări pot fi grave. Simptomele se dezvoltă de obicei în primele zile sau săptămâni de la începerea tratamentului. Ele sunt mai des observate la administrarea unor doze mari de medicament.

Majoritatea acestor tulburări dispar dacă doza este redusă sau dacă medicamentul este întrerupt. Cu toate acestea, dacă aceste tulburări persistă, poate fi necesar un tratament. Sună-ți medicul dacă te confrunți cu o problemă de sănătate mintală. Acest lucru este important în special dacă sunteți deprimat sau aveți gânduri de sinucidere. În cazuri rare, se observă tulburări mintale chiar și atunci când doza este redusă sau medicamentul este întrerupt.

Informații  despre medicament

Dexametazona este un medicament corticosteroizi care este utilizat pentru a trata o varietate de afecțiuni, inclusiv afecțiuni grave. Trebuie folosit în mod regulat pentru un efect maxim.

Nu luați medicamentul fără a consulta un medic. Dexametazona poate provoca reacții adverse la unele persoane. pot apărea schimbările de dispoziție, cornete nazale mărite, depresie sau euforie, sau probleme cu stomacul pot apărea destul de repede. De asemenea, se pot manifesta probleme a ritmului de batere a inimii. Dacă nu vă simțiți bine, totuși nu opriți medicamentul, ci consultați imediat un medic.

Unele reacții adverse apar numai după câteva săptămâni sau luni de utilizare. Acestea includ slăbiciune la nivelul brațelor și genunchilor sau rotunjirea feței. Persoanele care au varicela sau zona zoster trebuie evitate, mai ales dacă nu ați avut niciodată aceste boli.

Acesta este un risc mare pentru tine. Dacă ați fost în contact cu o persoană cu varicelă sau zona zoster, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră.

Din moment ce ai aflat ce este dexametazona, trebuie să cunoști cum acesta trebuie administrat. Dexametazona trebuie luată exact așa cum a fost prescris de medicul dumneavoastră.

Medicamentul se administrează intramuscular sau subcutanat. Este posibilă și administrarea intravenoasă. Doza depinde de severitatea bolii și de starea pacientului. Doza pentru adulți este de obicei de 0,5 – 24 mg pe zi, iar pentru copii 0,2-0,4 mg / kg pe zi, potrivit BZI.

Recent Posts

Vine gerul puternic în România. ANM a schimbat din nou prognoza! Va ninge peste tot

Previziunile ANM se schimbă constant. Conform celor mai noi date, vremea va suferi schimbări radicale…

3 minute ago

Care sunt șansele să rămâi însărcinată în apropierea menopauzei

Multe femei asociază menopauza cu incapacitatea de a mai face copii, și este întrucâtva adevărat,…

23 de minute ago

Pacienții cu dizabilități expuși unui risc major de sănătate. Decizie controversată a Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților

Pacienții cu dizabilități din România expuși unui risc major de sănătate, în urma Deciziei controversate…

53 de minute ago

Cât e pulsul normal în repaus funcție de vârstă

Pulsul normal în repaus este unul dintre cei mai importanți indicatori de sănătate cardiacă, utilizat…

o oră ago

Testul simplu care poate detecta demența incipientă în doar 5 minute

Un test pentru demență simplu și rapid, care implică desenarea unui ceas analogic, ar putea…

2 ore ago

Poți suferi un AVC dacă faci această greșeală când te speli pe cap, atenționează un medic

Știai că poți face accident vascular cerebral (AVC) când te speli pe cap la coafor?…

2 ore ago

Citeste si: