Sari la conținut

Ce se întâmplă, de fapt, dacă îți pocnești degetele

Conform unui studiu realizat de un chirurg al membrelor superioare și un radiolog de la Universitatea California și contrar a ceea ce se credea până acum, obiceiul de a pocni degetele poate fi benefic.

Rezultatele cercetării lor au demonstrat, nu numai că cei care își pocnesc degetele nu au nicio problemă cu articulațiile, ci și că obțin o amplitudine mai mare a mișcărilor degetelor după ce și le-au pocnit, relatează luni 7sur7.be.

În ceea ce privește zgomotul caracteristic produs de această „activitate”, acesta provine din eliberarea bulelor de gaz ce se formează în lichidul din articulații.

De ce se crede totuși că obiceiul nu este sănătos? Pentru doctorul Greg Kawchik, intervievat de CNN, răspunsul este simplu: „Este doar părerea mea, dar am impresia că oamenii sunt atât de dezgustați de acest zgomot, încât au creat mituri în jurul acestui obicei”, a spus el.

Cercetătorii au ținut totuși să relativizeze rezultatele studiului lor, ținând seama că au cercetat până acum doar efectele pe termen scurt și nu pe cele pe termen lung ale pocnirii degetelor, încheie 7sur7.be.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel