Sari la conținut

Ce se întâmplă dacă răceala durează mai mult de 2 săptămâni? Mulți ignoră simptomele până când e prea târziu

semn atac de cord
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Simptome de atac de cord

Ce se întâmplă dacă răceala durează mai mult de 2 săptămâni? Mulți ignoră simptomele până când e prea târziu. Răceala obișnuită poate fi destul de incomodă, dacă aveți una, probabil că vă confruntați cu o combinație de simptome neplăcute, cum ar fi durerea în gât, nasul înfundat și dureri de corp. 

„Răcelile durează de obicei între trei și zece zile, dar în unele cazuri, puteți avea simptome timp de trei sau patru săptămâni”, a declarat Dr. R. Peter Manes, un otolaringolog la Yale Medicine.

Ce se întâmplă dacă răceala durează mai mult de 2 săptămâni?

Deși este absolut normal ca o răceală să dureze mai mult de două săptămâni, există câteva lucruri de care ar trebui să fiți atenți pentru a vă asigura că simptomele prelungite nu sunt un semn de ceva mai grav.

Ce trebuie să știi dacă boala care nu vrea să dispară

  • În primul rând, faceți un test pentru a vă asigura că răceala dvs. nu este un semn al unei alte boli.

„COVID-19, gripa și virusul sincițial respirator (VSR) se răspândesc în moduri similare și au simptome care se suprapun cu cele ale răcelii comune”, a declarat Dr. John Swartzberg, profesor clinician emerit la Școala de Sănătate Publică a Universității din California, Berkeley.

Mulți știu cum se simte o răceală tipică, a spus Manes, cu toate acestea, simptomele pot fi confundate cu alte boli precum COVID.

Acordați atenție simptomelor

Dacă ați exclus alte infecții, dar simptomele dumneavoastră se înrăutățesc progresiv, acest lucru ar putea să nu aibă legătură cu o răceală, spun experții.

Semn al unui atac de cord

De exemplu, simptome precum dificultăți prelungite de respirație, respirație șuierătoare sau dureri în piept nu sunt asociate cu o răceală.

Acestea ar putea fi un semn al unui atac de astm, al unei pneumonii sau, în cazul durerilor în piept, chiar al unui atac de cord”, a spus Manes. Dacă aveți oricare dintre aceste semne, este important să nu le ignorați și să solicitați imediat asistență medicală.

Persoanele care sunt imunocompromise sunt susceptibile de a fi predispuse la o infecție bacteriană secundară, iar o răceală îndelungată ar putea fi cauzată de o inflamație persistentă.

Simptome de răceală continuă

„Dacă aveți simptome de răceală continuă, cum ar fi o tuse recurentă sau un gât iritat pentru mai mult de două săptămâni, în general nu este din cauza unei infecții persistente, ci din cauza consecințelor unei inflamații persistente de la o infecție eliminată, în special a picurării postnasale”, a spus Azar.

Scurgerea postnasală apare atunci când organismul dumneavoastră produce mucus în cavitățile nazale și sinusale în timpul unei răceli și acesta se scurge în partea din spate a gâtului, ducând la o gâdilătură care provoacă tuse.

Este nevoie de timp pentru ca sistemul dumneavoastră imunitar să elimine tot mucusul, astfel încât este posibil să aveți congestie de durată timp de câteva zile sau chiar o săptămână după ce virusul nu mai este în organism.

Acest lucru se poate înrăutăți pe timp de noapte, deoarece mucusul se poate scurge mai ușor în poziție orizontală, a spus Azar, potrivit huffpost.com.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel