Din cuprinsul articolului
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în fasole când fierbe? Trucul genial care îți va ușura munca în bucătărie.
Indiferent dacă este albă, neagră sau roșie, fasolea uscată este considerată una dintre cele mai sănătoase alimente, datorită conținutului mare de fibre, vitamine, minerale și proteine de bună calitate.
Fasolea uscată poate fi inclusă și în meniuri mai sofisticate, dacă este combinată cum trebuie și este unul dintre cele mai apreciate alimente de gospodinele românce, mai ales în perioada postului.
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în fasole când fierbe
După cum ştim, fasolea este unul dintre alimentele care fierb extrem de greu, acesta fiind unul dintre inconvenientele majore din cauza cărora multe gospodine o pregătesc destul de rar.
Cu toate acestea, există un truc care va ușura munca în bucătărie: este vorba de adăugarea de bicarbonat de sodiu în fasole în timpul fierberii. Şi asta întrucât bicarbonatul grăbeşte fierberea.
Tot ceea ce trebuie să faci este să pui boabele de fasole în apa deja clocotită, iar apoi să le lași o oră la înmuiat. După ce fierberea boabelor de fasole se apropie de final, adaugă un vârf de bicarbonat de sodiu. Nu te grăbi, însă, să adaugi sare, căci aceasta întăreşte boabele.
Potrivit impact.ro, dacă vrei să găteşti o ciorbă de fasole, trebuie să schimbi apa în care acestea au fost fierte în bicarbonatul de sodiu. Iar dacă vrei să prepari fasole bătută, atunci scurge apa în care acestea au fiert în bicarbonatul de sodiu, clătește boabele și pisează-le.