Din cuprinsul articolului
Una dintre cele mai populare metode contracepție, pilulele anticoncepționale, acționează diferit în funcție de perioada în care sunt administrate.
Contraceptivele orale combinate sunt preparate din estrogen si progesteron sintetic. Efectul contraceptiv este datorat inhibării ovulației. De asemenea, modifică învelișul intern al uterului, denumit si endometru, făcând implantarea puțin probabilă și îngroașă mucusul de la nivelul colului uterin, îngreunând, astfel, trecerea spermatozoizilor în cavitatea uterină și trompele uterine.
Potrivit Planned Parenthood, dacă întârzii mai mult de trei ore să îți iei pilula, ar trebui să folosești o a doua metodă de contracepție, precum prezervativul. Asta pentru că, de obicei, efectul unei pilule durează 24 de ore. Când pastila e luată mai târziu, corpul femeii are timp să devină din nou fertil și să elimine ovulul. Dacă are contact sexual atunci când întârzie să ia pilula, are mai multe șanse să rămână însărcinată. De aceea, medicii recomandă ca anticoncepționalele să fie luat cam la aceeași oră, în fiecare zi.
Pauză o lună pe an
Părerile medicilor sunt împărțite și atunci când vine vorba de durata de administrare a anticoncepţionalelor. „Unii spun că trebuie să faci pauză la șase luni, alții la un an etc. Nu scrie nicăieri cât timp ai voie să iei pastile și cât nu. Ce fac însă pilulele? Determină anovulație, de aceea, eu recomand ca, timp de o lună pe an, femeile să renunțe la pastile pentru a mai lăsa ovarele să lucreze”, recomandă doctorul ginecolog Ioan Stoian.
De asemenea, nu există nici un interval de timp prestabilit în care femeile care își doresc să rămână gravide să renunțe la contraceptive.
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…