Din cuprinsul articolului
Fructele precum zmeura, căpșunile , murele și fragii au proprietăți anticancerigene. Medicii le recomandă în dieta zilnică a pacienților diagnosticați cu cancer. Însă, aceștia trebuie să aibă mare grijă. „Pot avea efecte adverse asupra sănătăţii, inclusiv cancer”, conform OMS.
Ce se întâmplă dacă nu spălăm corect căpșunile? Nutriționist: „ pot avea efecte adverse asupra sănătăţii, inclusiv cancer”
Căpșunele sunt fructele cele mai pline de pesticide, iar acestea nu sunt singurele. Pe listă se mai află nectarinele, merele strugurii și chiar și spanacul.
Pesticidele pot avea efecte negative asupra corpului uman și pot duce chiar la cancer, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. De asemenea, instituția mai spune că cei mici pot avea probleme la nivel intelectual din cauza pesticidelor.
„Pesticidele sunt produse chimice utilizate în agricultură pentru a proteja culturile împotriva insectelor, fungilor, buruienilor şi a altor dăunători. În plus, faţă de utilizarea lor în agricultură, pesticidele mai sunt folosite pentru a proteja sănătatea publică de bolile răspândite de anumite insecte, cum ar fi ţânţarii. Dar pesticidele pot avea, de asemenea, potenţial toxic şi pentru oameni. Acestea pot avea efecte adverse asupra sănătăţii, inclusiv cancer, pot afecta reproducerea, sistemul imunitar sau pe cel nervos. Înainte ca acestea să poată fi autorizate pentru utilizare, pesticidele ar trebui să fie testate pentru toate efectele posibile asupra sănătăţii, iar rezultatele ar trebui analizate de experţi pentru a evalua orice risc pentru om”, arată Organizația Mondială a Sănătății.
Când pesticidele ajung în stomag, oamenii pot simți stări de greața și vomă, pierderea cunoștinței, spasme, tuse și slăbiciune.
Pentru a ne feri de pesticide, nutriționistul Lygia Alexandrescu recomandă spălarea fructelor într-o soluție pe bază de oțet și bicarbonat de sodiu.
Potrivit nutriționistului trebuie să punem fructele în apă caldă, al o temperatură minimă de 35 de grade Celsius, apoi adăugăm oțet alimentar și bicarbonat de sodiu.
”În această soluție caldă le ținem câteva secunde, nu prea mult pentru că preiau gustul oțetului, apoi clătim foarte bine și vom vedea că apa în care le-a spălat își schimbă culoarea”, a spus Lygia Alexandrescu pentru Antena 3.
Există și alimente care au extrem de puține reziduuri toxice, iar acestea sunt avocado, mango, kiwi, vinete, varză, ceapă, porumb dulce, ananas și papaya.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…