Din cuprinsul articolului
Cină de la ora 18.00. Mulți oameni renunță să mai mănânce după ora 18.00. Ei sunt convinși că aceasta este una dintre cele mai simple și mai eficiente moduri de a pierde în greutate și de a-și îmbunătăți sănătatea.
Cu toate acestea, nutriționiștii susțin că această abordare poate duce la tulburări grave în funcționarea organismului și chiar poate afecta creierul, relatează The Health Site.
Când nu mâncăm după ora 18.00, medicii spun că se creează o situație stresantă, tensinată pentru corpul nostru. Acesta este obișnuit să primească alimente în mod regulat și în cantități suficiente pentru a menține nivelurile normale de glucoză din sânge, principala sursă de energie pentru toate celulele, în special pentru creier.
Când nu mâncăm mult timp, nivelul de glucoză scade și organismul începe să folosească grăsimile și proteinele stocate pentru energie. Acest lucru duce la formarea de cetone, substanțe care pot fi toxice pentru creier și pot provoca dureri de cap, memorie și concentrare slabe, iritabilitate și depresie.
De asemenea, atunci când nu mâncăm după ora 18.00, perturbăm ritmul circadian, care reglează totul în corpul nostru în funcție de ciclul zilnic de lumină și întuneric. Ritmul circadian determină când ar trebui să dormim și să ne trezim, când ar trebui să mâncăm și când ar trebui să fim activi sau odihniți.
Când nu mâncăm după ora 18.00, ne perturbăm ritmul circadian și creăm un dezechilibru între hormonii foamei și ai sațietății. Acest lucru poate duce la apetit scăzut, supraalimentare, obezitate și sindrom metabolic.
Dr. Mihaela Bilic a explicat pe contul personal de socializare de ce este importantă masa de seară.
„Cina ideală
Avem voie să mâncăm după ora 6:00 seara? Ani la rând nutriționiștii ne-au creat senzația că masa de seară este periculoasă pentru siluetă. Când de fapt la finalul zilei avem nevoie de un moment de relaxare, pe lângă refacerea rezervelor de energie. Putem spune că masa de seară are dublu rol, să ne hrănească și să ne dea o stare de bine.
Depinde de obiectivele pe care le avem și de ora la care ne culcăm. Țineți cont că metabolismul încetinește spre seară, însă chiar și în timpul nopții organismul consumă calorii pentru funcțiile de bază. Meniul diferă dacă vrem să slăbim, să avem o digestie ușoară sau un somn odihnitor. În cazul copiilor sau sportivilor alegerile vor fi diferite.
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…
Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…
Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…
Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Pentru că…