Din cuprinsul articolului
Ce se întâmplă dacă nu mai mânânci după ora 18. Dacă am reuși această performanță, nu ar mai fi nevoie să mai ținem vreo cură de slăbire, potrivit medicului Laura Ene.
”O mare controversă cu orele de masă. Unii spun că nu ar trebui să mănânci nimic după ora 18.00, pentru o bună digestie. Dacă am reuși să facem asta, pe bună dreptate, nu ar trebui să mai ținem niciun fel de altă cură de slăbire sau să ne mai chinuim cu kilogramele în plus.
Însă este foarte greu pentru noi toți, la acea oră, 18.00, majoritatea dintre noi suntem pe drum spre casă sau chiar la cumpărături. Așa că este o oră nerezonabilă, cel puțin așa cum trăim noi astăzi viața, să punem ultima masă la ora 18.00.
Cu 3-4 ore înainte de culcare, așa ar fi potrivit, însă dacă cineva se culcă la 1-2 cu siguranță că nu este potrivit să mănânce la ora 10 seara.
Ultima masă, aș sugera-o să fie cel târziu la ora 8, asta de luni până vineri. Sâmbătă și duminică, avem programul mai flexibil, și cred că ar fi rezonabil să respectăm ultima masă la ora 6”, a explicat dr. Laura Ene, medic primar diabet și boli metabolice, la ”Neatza cu Răzvan și Dani” de la Antena 1.
În ceea ce privește distanța dintre cină și micul dejun, medicul recomandă ”cel puțin 12 ore de pauză alimentară, dacă nu cumva chiar mai mult”.
Potrivit medicului Laura Ene, foarte puține persoane consideră micul dejun cea mai importantă masă a zilei.
”Micul dejun a rămas cea mai importantă masă pentru copii, pentru femeile însărcinate, pentru persoanele care au probleme cu stomacul (gastrite), pentru persoanele care au nevoie să se îngrașe, dar se pare, mai ales pentru cei care doresc să țină greutatea sub control sau să scadă în greutate se recomandă un mic dejun frugal, puțin mai târziu”, a explicat medicul.
În plus, mai spune acesta, ”prânzul, din ce am observat eu, trebuie să rămână masa principală a zilei, urmată de o gustare intermediară, până la cină, ca să nu ajungem foarte flămânzi”.
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…