Categories: Stil de viaţă

Ce se întâmplă dacă nu mai mănânci deloc pâine?

Regimurile alimentare cu continut redus de carbohidrati sunt in voga pentru ca, intr-adevar, sunt foarte eficiente ca metode de slabire! Iata de ce multe persoane decid sa elimine total painea (indiferent de forma) din alimentatia de zi cu zi.

Fiind unul dintre principalele surse de carbohidrati la care apelam, dar si un produs alimentar care “merge cu aproape orice”, eliminarea painii din alimentatie se va resimti puternic in organism, efectele fiind deopotriva bune, dar si rele. Iata ce se intampla cu corpul tau daca excluzi paine din alimentatie!

Elimini apa din organism

Reducerea consumului de carbohidrati induce, aproape imediat, scaderea in greutate. Atentie, insa! Nu scapi din start de grasime, ci elimini apa din organism. Pentru depozitarea fiecarui gram de carbohidrat in organism (sub forma de glicogen) este necesara de trei-patru ori cantitatea acestuia in apa, motiv pentru care, odata eliminati carbohidratii, retentia de apa in organism scade semnificativ, explica nutritionistul Marie Spano.

Efectele neplacute ale lipsei carbohidratilor

Carbohidratii sunt principala sursa de energie a creierului uman. Cand o persoana reduce sau chiar elimina carbohidratii din regimul sau alimentar, corpul uman incepe sa consume depozitele de glicogen. Dupa epuizarea lor, incepe sa descompuna tesutul adipos in cautarea de mici fragmente de carbon. Toate acestea echivaleaza cu aparitia unor semne mai putin placute cum ar fi respiratia urat mirositoare, gura uscata, oboseala, ameteala, insomnia si o stare generala de sfarseala.

Tipul de carbohidrati eliminati din alimentatie

Conteaza enorm ce fel de carbohidrati ai eliminat din alimentatia de zi cu zi. Spre exemplu, un studiu publicat in revista de specialitate Plos One arata ca carbohidratii rafinati, care influenteaza direct nivelul de acid palmitoleic din corp, cresc automat riscul de aparitie a bolilor de inima si a diabetului zaharat de tip II, in timp ce carbohidratii proveniti din produse din cereale integrale au capacitatea de echilibra colesterolul din sange si chiar de a diminua riscul aparitie bolilor cardiace, a atacului vascular cerebral, al obezitatii si al diabetului. Din aceste motiv este recomandata eliminare carbohidratilor rafinati din alimentatie, dar pastrarea unei cantitati macar minime de carbohidrati complecsi, proveniti din produse facute din cereale integrale.

Continuarea pe lyla.ro. 

Recent Posts

De ce este data de 11/11 atât de specială? Descoperiți secretele acestei date și cum puteți beneficia de portalul energetic!

V-ați uitat vreodată la ceas de mai multe ori în timpul zilei exact la 11/11?…

7 minute ago

STUDIU. Persoanele cu această grupă de sânge îmbătrânesc mai greu

Într-un nou studiu, oamenii de știință americani au descoperit o legătură între viteza de îmbătrânire…

37 de minute ago

Dr. Mihaela Bilic dezvăluie cum poate fi crescută sănătos imunitatea copiilor

Medicul nutriționist Mihaela Bilic face o serie de recomandări părinților pentru o imunitate mai bună…

57 de minute ago

OMS pregăteşte noi vaccinuri pentru 17 agenţi patogeni

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat în premieră o listă care cuprinde 17 agenţi…

o oră ago

Există viață după moarte? Ce simt oamenii care sunt pe moarte

Sam Parnia, profesor asociat la Langone Medical Center din cadrul Universității din New York, a…

2 ore ago

Cum se simte o tumoare pe creier? Simptomele care ar trebui să te trimită urgent la medic

Este dificil să ne gândim la o boală mai amenințătoare decât cancerul cerebral. Cu toate…

2 ore ago

Citeste si: