Ce se întâmplă dacă mănânci semințele de pepene. Pepenele roșu este alimentul dulce, gustos, răcoritor și sățios pe care oamenii îl consumă vara. Fructul aduce un beneficiu imens pentru sănatate. Dar nu doar pulpa pepenelui roșu aduce beneficii organismului ci și semințele acestuia.
De ce este bine sa mănânci semințele pepenelui roșu
Ce se întâmplă dacă mănânci semințele de pepene. Semințele de pepene verde sunt sărace în calorii și bogate în nutrienți. Când sunt prăjite, sunt crocante și pot lua cu ușurință locul altor gustări nesănătoase.
1. Calorii scăzute. O mână mare de semințe de pepene verde cântărește aproximativ 4 grame și conține aproximativ 23 de calorii. Mult mai puțin decât o pungă de chipsuri din cartofi!
2. Magneziu. Unul dintre minerale găsite în semințele de pepene verde este magneziul. La o porție de 4 grame, veți obține 21 mg de magneziu, ceea ce reprezintă 5% din valoarea zilnică.
Institutele Naționale de Sănătate (NIH) recomandă adulților să consume zilnic 420 mg din acest mineral. Magneziul este esențial pentru multe dintre funcțiile metabolice ale organismului. De asemenea, este necesară menținerea funcției nervoase și musculare, precum și a imunității, a inimii și a sănătății oaselor.
3. Fier. O mână de semințe de pepene verde conține aproximativ 0,29 mg de fier, sau aproximativ 1,6 la sută din valoarea zilnică. Specialiștii recomandă adulților un consum de 18 mg pe zi.
Fierul este o componentă importantă a hemoglobinei – care transportă oxigenul prin corp. De asemenea, vă ajută corpul să transforme caloriile în energie.
4. Grăsimile „bune”. Semințele de pepene verde oferă, de asemenea, o sursă bună de acizi graşi mononesaturaţi și polinesaturați.
Potrivit Asociației Americane a Inimii, aceste grăsimi sunt utile în protejarea împotriva atacului de cord și a atacului cerebral și a scăderii nivelului de colesterol „rău” din sânge, notează healthline.com.
5. Zinc. Semințele de pepene verde sunt, de asemenea, o bună sursă de zinc. Ele furnizează aproximativ 26% din valoarea zilnică. Zincul este un nutrient important, esențial pentru sistemul imunitar.
De asemenea, este necesar pentru:
- sistemele digestive și nervoase ale corpului
- regresie și diviziune celulară
- simțurile gustului și mirosului
Cum să le prăjești semințele de pepene verde
Prăjirea semințelor de pepene verde este ușoară. Setați temperatura cuptorul la 165 grade C și puneți semințele pe o foaie de copt. 15 minute sunt suficiente pentru ca acestea să se prăjească.
Ca semințele să aibă un gust și mai bun poți adăuga puțin ulei de măsline și sare sau le poți stropi cu praf de scorțișoară și puțin zahăr pudră. Dacă îți plac aromele, poți adăuga suc de lămâie și pudră de chili sau chiar ardei iute roșu.