Categories: Stil de viaţă

Ce se întâmplă dacă mănânci roșii în fiecare zi. Conținutul lor de vitamina A este remarcabil

Roșiile sunt unul dintre cele mai răspândite alimente din dieta mediteraneană, mai ales că sunt incluse în mai multe rețete, de la salată, pâna la hamburger sau tocană.

În plus, există mai multe varietăți, iar fiecare dintre ele este destinată unui tip de preparat, ceea ce le face să se potrivească gustului majorității oamenilor, atât adulților, cât și copiilor.

Caracteristicile sale nutritive fac ca acest fruct sa ofere numeroase beneficii organismului. In plus, rosiile pot fi achizitionate pe tot parcursul anului, desi sunt recoltate in mod natural in lunile de vara, mai ales la sfarsitul acestui sezon.

Caracteristicile nutriționale ale roșiilor

Roșiile sunt 94% apă, așa că aportul lor caloric este scăzut, aproximativ 22 kcal la 100 de grame de produs comestibil, așa cum indică Fundația Spaniolă pentru Nutriție (FEN).

Dintre compoziția sa nutritivă, se remarcă în principal pentru un macronutrient major: carbohidrații. Cu toate acestea, merită să subliniem unele dintre vitaminele sale.

Conținutul său de vitamina A este remarcabil, practic sub formă de carotenoide de provitamina A și vitamina C: „O porție de roșie acoperă 61% din aporturile recomandate de vitamina C”, indică FEN.

Printre carotenoizii nonprovitamina A se numără licopenele a căror cantitate depinde de soiul cultivat. Mai exact, acest nutrient este mult mai mare în roșiile de tip pere.

Trebuie avut în vedere și gradul de maturitate, întrucât este mai mare la cele mature. În fine, aportul acestui nutrient depinde de metoda de cultivare și de forma de maturare, întrucât este mai mare la cele cultivate în aer liber și maturate pe plantă.

În ceea ce privește mineralele, se remarcă aportul de potasiu, care este de 290 mg la 100 de grame de produs comestibil. În aceeași cantitate de produs, oferă 27 mg de fosfor și un total de 11 mg de calciu.

Un fapt curios despre roșie este că, atunci când este zdrobită sau gătită, precum și gătită cu ulei, absorbția licopenului în organismul nostru este îmbunătățită considerabil.

Recent Posts

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

30 de minute ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

o oră ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

2 ore ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 ore ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

12 ore ago

Citeste si: