Din cuprinsul articolului
Ce se întâmplă dacă mănânci prea mulți morcovi? Nutriționiști spun că morcovii conțin multe alte substanțe nutritive esențiale pentru organismul uman: acidul folic, vitamina K și calciu. Luteina și vitamina A din morcovi pot reduce riscul de orbire nocturnă și anumite boli oculare.
Morcovii pot fi o gustare sănătoasă. Sunt săraci în calorii și te ajută să te simți sătul mai repede, împiedicându-te să mănânci prea mult, potrivit British Journal of Nutrition.
Efectul pe care îl au morcovii asupra organismului
Morcovul este sărac în calorii, în grăsimi și colesterol, completează aportul zilnic de nutrienți cu vitamine și fibre alimentare, care hrănesc organismul, induc senzația de sațietate și mențin sănătatea tractului intestinal. Vitamina A este substanța folosită de ficat pentru evacuarea toxinelor din corp. Fibrele din morcovi contribuie la curățarea optimă a colonului și stimulează eliminarea eficientă a materiilor fecale.
Morcovii aduc bunăstarea ta pe termen lung
Potrivit Healthline, morcovii în stare crudă pot îmbunătăți, de asemenea, digestia și pot scădea nivelul de zahăr din sânge, ceea ce îi face o gustare bună pentru persoanele cu diabet.
Consumul de morcovi poate fi chiar benefic pentru bunăstarea ta pe termen lung. Potrivit Dr. Trista Best, calciul și vitamina K din morcovi vă pot îmbunătăți sănătatea oaselor. În plus, The American Institute for Cancer Research notează că consumul de morcovi poate reduce riscul de apariție a anumitor tipuri de cancer.
Ce se întâmplă dacă mănânci prea mulți morcovi?
Consumul regulat de morcovi vă poate îmbunătăți pielea, ajutând la prevenirea daunelor provocate de soare, un vinovat comun din spatele cancerului de piele și a îmbătrânirii premature a pielii.
Cu toate acestea, dacă mănânci prea mulți morcovi, ar putea avea un efect neașteptat asupra pielii tale: excesul de beta-caroteni din fluxul sanguin poate da pielii tale o culoare portocalie. Acest lucru se numește carotenemie. Din fericire, este inofensivă și va dispărea odată ce nu veți mai mânca prea mulți morcovi. Este, de asemenea, foarte rară.
Dermatologul Melissa Piliang spune pentru Cleveland Clinic că vede doar unul sau două cazuri de carotenemie pe an.
Pentru a evita carotenemia, Cleveland Clinic recomandă o dietă bine echilibrată, cu multe legume diferite, fructe, proteine slabe, carbohidrați complexii și grăsimi sănătoase. De asemenea, Cleveland Clinic vă sfătuiește să consultați un medic dacă vă confruntați cu decolorarea pielii care durează mai mult de câteva zile. În timp ce carotenemia în sine este inofensivă, decolorarea pielii poate fi, de asemenea, un semn al altor boli mai grave.