Din cuprinsul articolului
Preferate de unii, dar evitate de alții, alimentele picante, cum ar fi ardeii iuși, conferă un gust și o aromă specifică preparatelor, iar consumate zilnic, pot aduce beneficii asupra sănătății.
Oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea din California au constatat că inhibarea capacităţii organismului de a simţi durere,prin consumul de alimente picante, precum ardeiul iute, favorizează longevitatea, informează Dailymail.co.uk.
Cercetătorii au ajuns la această concluzie după o serie de experimente pe şoareci, în cadrul cărora semnalele de durere au fost împiedicate să ajungă la creier, fapt care le-a prelungit acestora viaţa.
Alimentele picante îmbunătăţesc digestia, starea de spirit și circulația
Mâncarea picantă creşte secreţia de acid hidrocloric din stomacul tău, iar, în mod special, capsaicina ajută la uciderea bacteriilor precum Helicobacter Pylori. Totuşi, dacă ai un stomac sensibil, trebuie să ai grijă şi, eventual, să iei un medicament antiacid.
Cercetătorii australieni au descoperit că persoanele care consumă în mod regulat mâncare picantă au mai puţine probleme cu somnul. De asemenea, se trezesc mai uşor şi au mai multă energie de-a lungul zilei.
Îmbunătăţesc starea de spirit
Ardeii iuţi cresc nivelul de endorfine şi serotonină care ne dau o stare de bine şi au capacitatea de a alunga depresia şi stresul.
Îmbunătăţirea circulaţiei
Alimentele picante sunt bogate în vitaminele A şi C, care contribuie la întărirea pereţilor vaselor de sânge.
Ardei iute – beneficii și proprietăți Capsaicina este principalul compus vegetal bioactiv din ardei iute, responsabil pentru gustul unic, iute și pentru multe dintre beneficiile lor pentru sănătate.
Ardeiul iute este bogat în diverse vitamine și minerale. Cu toate acestea, deoarece sunt consumate doar în cantități mici, contribuția lor la aportul zilnic este minusculă.
Vitamina C. Ardeiul iute este foarte bogat în acest puternic antioxidant, care este important pentru vindecarea rănilor și funcția imună.
Vitamina B6. O familie de vitamine B, B6 joacă un rol în metabolismul energetic.
Vitamina K1. Cunoscută și sub numele de filochinonă, vitamina K1 este esențială pentru coagularea sângelui și pentru oase și rinichi sănătoși. Potasiu. Un mineral dietetic esențial care îndeplinește o varietate de funcții, potasiul poate reduce riscul bolilor de inimă atunci când este consumat în cantități adecvate.
Cupru. Cuprul este un oligoelement esențial, important pentru oasele puternice și neuronii sănătoși. Vitamina A. Ardeii iute roșii au un conținut ridicat de beta caroten, pe care corpul îl transformă în vitamina A.
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…
Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…
Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…
Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…
Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…