Sari la conținut

Ce se întâmplă dacă mănânci PERE zilnic. Efecte nebănuite

beneficii pere
sursa foto: pixabay
pere zilnic

Perele sunt bogate în substanțe nutritive și mai mulți compuși vegetali benefici. De asemenea, acestea pot contribui la promovarea pierderii în greutate și la protejarea împotriva anumitor afecțiuni cronice.

Perele sunt fructe dulci, în formă de clopot, care au fost savurate încă din cele mai vechi timpuri. Ele pot fi consumate crocante sau moi.

Nu sunt doar delicioase, ci oferă și multe beneficii pentru sănătate susținute de știință.

6 beneficii pentru sănătate

1. Ajuta la reglarea glicemiei

Acest fruct este optim pentru persoanele care suferă de diabet sau rezistență la insulină, deoarece este bogat în fibre și are un indice glicemic scăzut, crescând foarte puțin zahărul din sânge.

2. Sănătatea gastrointestinală

Atunci când este consumată cu coajă, ajută la reglarea intestinului și la combaterea constipației deoarece este bogată în fibre. Unele studii indică, de asemenea, că ar putea preveni cancerul de stomac și colorectal, deoarece, pe lângă fibre, este un fruct bogat în antioxidanți precum vitaminele A și C și flavonoide.

În plus, consumul regulat de pere stimulează eliberarea de sucuri gastrice și digestive, ceea ce îl fac un fruct ușor digerabil și chiar este o opțiune excelentă de consumat în timpul recuperării de la toxiinfecțiile alimentare, mai ales atunci când există vărsături.

3. Intareste sistemul imunitar

Deoarece este bogată în vitamina C și alți compuși antioxidanti, consumul regulat de pere cu coaja ajută la creșterea apărării organismului, reduce inflamația și contribuie la producerea de globule albe, care sunt responsabile de protejarea organismului, evitând apariția boli precum gripa, de exemplu.

4. Are grijă de sănătatea inimii

Para este bogată în fibre precum pectina, care ajută la reducerea colesterolului „rău” LDL și previne formarea plăcilor de grăsime în artere, prevenind boli precum ateroscleroza, atacurile de cord și accidentul vascular cerebral. Pe lângă aceasta, pera este bogată în potasiu și conține proprietăți vasodilatatoare care ajută la prevenirea și reglarea hipertensiunii arteriale.

5. Întărește oasele și îmbunătățește pielea

Para este bogată în minerale precum magneziu, mangan, fosfor, calciu și cupru, contribuind la reducerea pierderii minerale osoase și evitând probleme precum osteoporoza sau osteopenia.

În plus, reduce efectele îmbătrânirii asupra pielii, precum ridurile și petele întunecate, deoarece este bogat în antioxidanți care ajută la eliminarea radicalilor liberi care se acumulează în organism.

6. Favorizează pierderea în greutate

Para te ajuta sa slabesti deoarece este un fruct care furnizeaza putine calorii, este bogat in fibre care ajuta la reducerea poftei de mancare si are efect diuretic, care favorizeaza eliminarea excesului de lichid retinut in organism.

Cum să o consumi

Para se poate consuma cruda cu coaja, în suc dulceturi, prajituri, fiind un fruct excelent de oferit copiilor atunci cand incep sa manance alimente solide, in principal de la 6 luni sub forma de suc sau compot. , pentru că este un fruct care în general nu provoacă alergii.

Acest fruct ar trebui consumat de preferință cu coaja și cantitatea adecvată este de 1 bucată pe zi.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel