Din cuprinsul articolului
Ce se întâmplă dacă mănânci gutui în fiecare zi. Gutuiul este un copac care aparține familiei Rosaceae, al cărui fruct este numit în același mod și este comestibil. De fapt, este un fruct foarte aromat și are o culoare galben-aurie strălucitoare când este coaptă.
Mai exact, tocmai în această perioadă a anului începe sezonul de coacere a gutuilor, deoarece acestea încep să fie recoltate la mijlocul sau sfârșitul lunii septembrie, când sunt în momentul perfect pentru consum.
Aperitiv sau gustare perfectă. Astfel, în timpul toamnei și iernii, acest fruct devine un aperitiv sau o gustare perfectă, precum și un desert hrănitor, deoarece în majoritatea cazurilor, gutuiul este un fruct care se mănâncă sub forma unei paste.
Pasta de gutui conține zahăr adăugat, astfel încât valoarea calorică a acestui produs crește în comparație cu pulpa naturală a fructului, potrivit Nutricion.
Deși nu se remarcă prin faptul că are multe vitamine și minerale, conține vitamina C, deși la gătit se poate pierde o mare parte din acest nutrient, astfel încât utilizarea sa este mai mică.
În acest fel, ceea ce se deosebește de beneficiile consumului de gutui este că are proprietăți sănătoase pentru sistemul digestiv, în special datorită conținutului ridicat de fibre (pectină și mucilagiu).
Pe de altă parte, are și taninuri, substanțe care îi conferă proprietatea astringentă, precum și acid malic, un acid organic care face parte din pigmentul vegetal care oferă aromă fructelor, după cum indică Fundația Spaniolă pentru Nutriție (FEN).
Ce se întâmplă dacă mănânci gutui în fiecare zi. Așadar, având în vedere că este un aliment cu un conținut ridicat de zahăr atunci când este consumat ca pastă de gutui (gem), nu trebuie abuzat, deși este o opțiune bună de a furniza energie, însoțit, de exemplu, pe pâine prăjită cu brânză.
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…