Din cuprinsul articolului
Fibrele sunt prezente în mai multe dintre alimentele care se consumă zilnic, dar sunt prescrise frecvent anumitor pacienți pentru a „normaliza funcțiile intestinale și pentru a preveni constipația”, explică Clinica Mayo.
Suplimentele de fibre pot provoca balonare și gaze, cel puțin inițial. Dacă aveți probleme intestinale, cum ar fi antecedente de obstrucție intestinală sau boala Crohn, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a adăuga un supliment de fibre în dieta dumneavoastră.”
În plus, este important de clarificat faptul că aceste suplimente pot contracara efectul unor medicamente. Suplimentele cu fibre pot scădea absorbția anumitor medicamente, cum ar fi aspirina, carbamazepina și altele.
Menționăm câteva dintre beneficiile aduse prin consumul de fibre, potrivit MayoClinic.
Combat constipatia: volumul fecalelor creste datorita faptului ca aceste produse accelereaza tranzitul intestinal.
Atunci cand aceste alimente sunt insotite de consumul zilnic a minim doi litri de apa, scaunul poate fi evacuat normal.
Cresc senzația de sațietate: ajută la reducerea numărului de calorii care sunt consumate.
Ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge: carbohidrații care sunt consumați sunt în general absorbiți de organism lent, ceea ce face ca glucoza să crească proporțional datorită consumului de fibre.
Scad nivelul de colesterol si trigliceride: fibrele reduc absorbtia grasimilor la nivel intestinal, ceea ce o face mai putin concentrata in organism.
Elimina toxinele prezente in intestin: acesti compusi sunt eliminati prin fecale; În plus, reglează și controlează pH-ul acestui organ.
Mențin sănătatea florei intestinale: „reduce inflamația, crește apărarea organismului și previne apariția bolilor intestinale”.
Solubile: acestea se dizolvă în apă formând un gel, care le face să rămână mai mult timp în stomac, împiedicând trecerea anumitor alimente în intestinul subțire, generând o sațietate mai mare, reglând nivelul colesterolului și zahărului.
Insolubile: nu se dizolva in apa, asa ca atunci cand ajung la atingerea intestinala isi accelereaza functiile, marind volumul scaunului, asa ca s-ar putea spune să acționeze ca un laxativ natural.
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…