Din cuprinsul articolului
Poluanții atmosferici fac parte din viața de zi cu zi. Cu toate acestea, unii sunt mai nesănătoși decât alții. Avariile provocate de apă în clădiri pot crea mediul perfect pentru ca mucegaiul să apară și să prospere, în timp ce micotoxinele din aer pot declanșa o multitudine de probleme de sănătate.
Printre tipurile de mucegai care se găsește înlocuințe se numără Aspergillus, Penicillium, Cladosporium, cel mai toxic fiind mucegaiul negru: Stachybotrys chartarum. De obicei, acest tip de mucegai este cauzat de expunerea la apă sau acumulare de apă pe suprafețe mici sau întine, cum sunt hârtia și lemnul.
Când mucegaiul este inhalat în plămâni, își lasă amprenta în mai multe moduri. Micotoxinele sunt produse de mucegai și multe dintre ele pot fi identificate în urină, salivă sau scaun.
Expunerea la mucegai poate cauza probleme de sănătate care încurcă medicii și experții, deoarece acestea par să aibă puține simptome. În stare incipientă, este posibil ca inhalarea aerului cu mucegai să se manifeste prin inflamații și printr-o creștere mică sau graduală în alergii. În stare avansată, este posibil ca expunerea la mucegai să ducă la apariția astmului bronșic, stresului oxidativ și probleme ale sistemului imunitar.
Dacă medicul ți-a spun că ai o sensibilitate la mucegai sau că ai fost expus la mucegai toxic, sunt mai multe lucruri care le poți face. În primul rând, trebuie neapărat să ieși din mediul în care trăiește mucegaiul și să apelezi la ajutor profesional care să elimine mucegaiul din casă. Mergi la medic pentru a-ți recomanda ce lianți să folosești în vederea eliminării toxinele din organism. Poți apela și la probiotice, magneziu, vitamine. Instalează în casă un filtru de aer.
Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a subliniat cu ocazia Zilei Internaţionale de…
Camelia Pătrășcanu subliniază că tranzitul lui Mercur în Săgetător, care a început pe 3 noiembrie…
Ion Țiriac s-a angajat într-un proiect caritabil ambițios alături de Fundația Metropolis, care vizează construirea…
Novo Nordisk, compania daneză care a revoluționat deja piața cu medicamentele Ozempic și Wegovy, se…
APMGR. Producătorii de medicamente generice atrag atenția că românii ar putea rămâne fără Paracetamol și…
Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că, în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie,…