Din cuprinsul articolului
Oțetul de mere este obținut prin combinarea merelor cu drojdie pentru a crea alcool, care este apoi fermentat în acid acetic folosind bacterii adăugate. Acest oțet conține, de asemenea, apă, minerale, vitamine și cantități mici de alți acizi.
Acest oțet este un aliment cunoscut nu numai pentru utilizările sale culinare, ci și pentru utilizările sale de zi cu zi. De fapt, mulți experți recomandată o linguriță de oțet de mere înainte de culcare.
Există mai multe motive care îi determină pe unii oameni să consume oțet de mere înainte de culcare. Să vedem care sunt:
POATE Scădea nivelul zahărului din sânge
Aparent, consumul de oțet de mere înainte de culcare ar putea întârzia golirea stomacului și, astfel, poate preveni apariția unor creșteri mari ale zahărului din sânge.
De asemenea, s-a demonstrat că crește sensibilitatea la insulină, care ea însăși poate scădea zahărul din sânge, așa cum au explicat cercetări precum cea publicată în 2014 în Nutrition Reviews.
De fapt, un alt studiu efectuat la persoanele cu diabet zaharat de tip 2 a constatat că administrarea a 2 linguri (30 ml) de oțet de mere înainte de culcare timp de 2 zile a redus nivelul zahărului din sânge cu până la 6%.
POATE AVEA PROPRIETĂȚI ANTIMICROBIENE
Oțetul de mere ar putea avea proprietăți antibacteriene și antifungice. Acest lucru este atribuit în principal ingredientului său principal: acidul acetic.
O cauză tipică a respirației urât mirositoare este bacteria Helicobacter pylori. Bacteriile nu cresc bine în medii acide, așa că dacă ești predispus la respirația urât mirositoare dimineața, gargara cu oțet și apă caldă poate ajuta, au arătat unele cercetări.
V-ar putea ajuta să pierdeți în greutate
Există unele dovezi că oțetul de mere ar putea sprijini pierderea în greutate, deși cercetările în acest sens sunt destul de limitate.
Se crede că această scădere în greutate este legată de acidul acetic din oțet, care poate reduce depozitarea grăsimilor, suprima pofta de mâncare, crește arderea grăsimilor, încetinește digestia și întârzie eliberarea hormonilor care ne fac să simțim că ne este foame.
Totuși, se pare că toate aceste beneficii posibile ale consumului de oțet de mere nu necesită neapărat să-l bei chiar înainte de a merge la culcare.
POSIBILE EFECTE ADVERSE
Atenție! Oțetul de mere înainte de culcare ar putea avea și efecte adverse. Înainte de a începe această practică, aruncați o privire la:
Oțetul ar putea deteriora SMILUL dinților
S-a demonstrat că consumul regulat de orice tip de oțet, precum și consumul de alimente acide, erodează smalțul dinților. Aceasta înseamnă că oțetul distruge treptat smalțul de pe dinții noștri, care este stratul exterior care îi protejează de daune fizice și chimice.
POATE PROVOCA greață și indigestie
Oțetul de mere are un nivel de pH de 4,2. Aceasta înseamnă că se află la capătul mai acid al scalei pH, care variază de la 0 la 14, 0 fiind cel mai acid.
Alimentele acide pot provoca indigestie și reflux acid la unele persoane, mai ales atunci când sunt consumate înainte de culcare.
POATE INTERACȚIONA CU ANUMITE MEDICAMENTE
Oțetul de mere poate reduce nivelul de potasiu din sânge. Ca rezultat, ar putea interacționa cu anumite medicamente care, de asemenea, scad potasiul din sânge, inclusiv unele medicamente pentru diabet și diuretice.
Pe scurt, se pare că băutul oțetului de mere înainte de culcare ar putea avea beneficiile sale, dar are și efectele sale adverse. Dacă urmează să efectuați această practică, vă recomandăm să o diluați în apă, dar cel mai bine este să vă consultați medicul înainte de a o efectua.