Ce se întâmplă dacă faci gargara cu apă sărată când te doare în gât? Medicii vin cu RECOMANDĂRI

Gargara cu apă sărată, bună pentru durerea în gât? Gargara cu apă sărată a devenit un mod popular de tratament pentru unele afecțiuni minore. A fost folosită cu succes ca tratament alternativ cu mult înainte de medicina modernă. 

Cercetările arată că sarea este un dezinfectant natural, care ajută la prevenirea și tratarea anumitor dezechilibre ușoare. Concret, apa salină împiedică virusurile și bacteriile dăunătoare să acționeze.

Medicul Jen Caudle a explicat dacă este bine să apelăm la apa cu sare când ne durere în gât: ”Da, apa sărată ajută la spălarea și curățarea mucusului care căptușește gâtul, ajutând la reducerea inflamației”, explică medicul de familie.

Dr. Caudle mai spune că „este chiar indicat să folosiți apă caldă și să puneți în ea un sfert de linguriță de sare și să faceți gargară”, explică dr. Caudle.

Mai mult, studiile și medicina modernă susțin, în prezent, gargara cu apă sărată ca o abordare eficientă pentru anumite probleme ușoare de sănătate.

S-a dovedit științific că ajută la extragerea apei din țesuturile bucale, creând în același timp o barieră salină care împiedică apa și agenții patogeni dăunători să intre înapoi. Acest lucru face ca gargara cu apă sărată să fie eficientă în blocarea virușilor și bacteriilor, reducând șansele apariției infecțiilor în gură și in gât și pentru ameliorarea inflamației în anumite cazuri. Acestea includ:

Durere de gât

Gargara cu apă sărată este eficientă în special în caz de răceli sau gripe care provoacă o ușoară durere în gât.

  • Infecții ale sinusurilor și ale căilor respiratorii. Studiile arată, de asemenea, că apa sărată poate ajuta la reducerea severității infecției, fie că este vorba de o infecție virală, fie de una bacteriană. Aici intră și răceala, gripa, streptococul, mononucleoza. În urma unui studiu din 2013 privind metodele non-medicale de prevenire a gripei, experții au constatat că gargara cu apă sărată a fost chiar mai eficientă pentru prevenirea reinfectării, decât vaccinurile împotriva gripei.

Când se mai recomandă gargara cu apă sărată?

  • Gargara cu apă sărată este eficientă în caz de alergii, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Deoarece inflamația gâtului poate apărea și în cazul anumitor alergii – cum ar fi polenul sau părul de câine și pisică – gargara cu apă sărată poate ajuta la tratarea simptomelor incomode ale durerii în gât din cauza reacțiilor alergice.
  • Apa sărată ajută la prevenirea gingivitei, parodontozei și cariilor. Potrivit medicilor, utilizarea zilnică a gargarei cu apă sărată a ajutat la scăderea numărului de bacterii dăunătoare din salivă.

  • Amigdalele inflamate pot provoca durere la înghițirea alimentelor. Gargara cu apă sarată ameliorează această durere și ușurează disconfortul.
  • Gargara cu apă sărată poate reduce riscul de infectare a tractului respirator superior.
  • Ajută în tratamentul aftelor bucale. Gargara cu apă sărată ar putea atenua durerea provocată de afte, cunoscute sub numele de ulcere bucale, ameliorând durerea și inflamația cauzată de aceste răni.

Cum se facecorect gargara cu apă sărată?

Adaugați o jumătate de linguriță de sare la o ceașcă cu apă călduță. Puteți să folosiți orice tip de sare, dar granulele mai mici se vor dizolva mai repede și ușor. Amestecați bine, cu o lingură, până când sarea se dizolvă complet. Țineți în gură o cantitate mare de apă sărată, lasăți capul pe spate, priviți în sus și continuați gargara aproximativ 30 de secunde.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

13 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

33 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

53 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

2 ore ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: