Din cuprinsul articolului
Gargara cu apă sărată, bună pentru durerea în gât? Gargara cu apă sărată a devenit un mod popular de tratament pentru unele afecțiuni minore. A fost folosită cu succes ca tratament alternativ cu mult înainte de medicina modernă.
Cercetările arată că sarea este un dezinfectant natural, care ajută la prevenirea și tratarea anumitor dezechilibre ușoare. Concret, apa salină împiedică virusurile și bacteriile dăunătoare să acționeze.
Medicul Jen Caudle a explicat dacă este bine să apelăm la apa cu sare când ne durere în gât: ”Da, apa sărată ajută la spălarea și curățarea mucusului care căptușește gâtul, ajutând la reducerea inflamației”, explică medicul de familie.
Dr. Caudle mai spune că „este chiar indicat să folosiți apă caldă și să puneți în ea un sfert de linguriță de sare și să faceți gargară”, explică dr. Caudle.
Mai mult, studiile și medicina modernă susțin, în prezent, gargara cu apă sărată ca o abordare eficientă pentru anumite probleme ușoare de sănătate.
S-a dovedit științific că ajută la extragerea apei din țesuturile bucale, creând în același timp o barieră salină care împiedică apa și agenții patogeni dăunători să intre înapoi. Acest lucru face ca gargara cu apă sărată să fie eficientă în blocarea virușilor și bacteriilor, reducând șansele apariției infecțiilor în gură și in gât și pentru ameliorarea inflamației în anumite cazuri. Acestea includ:
Durere de gât
Gargara cu apă sărată este eficientă în special în caz de răceli sau gripe care provoacă o ușoară durere în gât.
Cum se facecorect gargara cu apă sărată?
Adaugați o jumătate de linguriță de sare la o ceașcă cu apă călduță. Puteți să folosiți orice tip de sare, dar granulele mai mici se vor dizolva mai repede și ușor. Amestecați bine, cu o lingură, până când sarea se dizolvă complet. Țineți în gură o cantitate mare de apă sărată, lasăți capul pe spate, priviți în sus și continuați gargara aproximativ 30 de secunde.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…