Din cuprinsul articolului
Ce se întâmplă dacă dormi cu lentilele de contact? Atunci când te întrebi ce se întâmplă dacă dormi cu lentilele de contact să știi că riști să dezvolți anumite afecțiuni oculare.
Datorită modului în care ochii noștri rețin oxigenul, dormitul cu lentilele vă poate face ochii mai vulnerabili la uscăciune, iritații și anumite infecții.
Este important ca ochii tăi să ia o „pauză” de la lentile și să-ți lase corneea să respire, altfel se poate usca și poate provoca leziuni ale ochilor atunci când îi scoți.
Dacă ai adormit cu lentilele de contact puse, nu vei ști asta în timp ce dormi, dar vei simți disconfort când te trezești. Lentilele de contact vor fi probabil uscate și lipicioase și mai greu de îndepărtat.
Îți face ochii vulnerabili la infecți: Multe bacterii și microorganisme intră în contact cu ochii noștri. Purtarea lentilelor în timp ce dormi sau pentru perioade lungi de timp poate prinde aceste bacterii în ochi și poate duce la diferite infecții.
Blochează oxigenul: Dormitul cu lentilele poate bloca oxigenul de care ochii tăi au nevoie. Corneea ochiului se bazează pe oxigenul din atmosferă, iar atunci când nu există suficientă aport de oxigen, celulele corneei pot fi deteriorate, ducând la diverse complicații.
Când dormi, ochii tăi sunt închiși, ceea ce reduce cantitatea de oxigen disponibilă pentru cornee din atmosferă. Lentilele de contact adaugă o „barieră” suplimentară împotriva oxigenului.
Ochi uscat: Lentilele de contact pot absorbi umezeala în ochi, ceea ce duce la uscăciune. Această afecțiune se poate agrava atunci când dormi cu lentilele puse, deoarece ochii tăi produc în mod natural mai puține lacrimi în timpul somnului. Ochiul uscat poate provoca iritații, disconfort și posibile leziuni ale suprafeței corneei.
Risc de deplasare a lentilei: Dacă purtați corect lentilele de contact, acestea ar trebui să rămână exact unde ar trebui. Cu toate acestea, atunci când dormi, pleoapele tale se mișcă, punând presiune pe suprafața ochilor, ceea ce poate determina deplasarea lentilelor. Dacă lentila se deplasează în timpul somnului, se poate zgâria și vă poate răni ochiul.
Dormitul regulat cu lentile de contact poate duce, de asemenea, la mai multe afecțiuni specifice ale ochilor, inclusiv:
Acest lucru poate provoca simptome precum:
Ai adormit cu lentilele de contact încă în ochi? Nu intrați în panică, multora li se întâmplă. Dar ce ar trebui să faci?
1) Nu scoateți imediat lentilele. În primul rând, masează-ți ușor ochii pentru a muta puțină umiditate.
2) Încercați să mutați ușor lentilele departe de ochi. Nu le sparge.
3) Dacă întâmpinați probleme în a le scoate, puneți câteva picături de picături pentru ochi în ochi.
4) După ce le scoateți, nu le puneți la loc toată ziua.
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…
Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…
Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…
Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Pentru că…