Din cuprinsul articolului
Uleiul de măsline extravirgin pur are atât de multe beneficii încât am adunat primele 10 motive pentru care ar trebui să-l bei în fiecare zi! Mulți dintre noi folosesc deja uleiul de măsline ca ulei de gătit de bază, în principal pentru gustul și valoarea sa nutritivă. Dar știai că, atunci când îl adaugi în mâncare, poți să-i elimini beneficiile nutriționale?
Dacă vrei să te asiguri că obții toate beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline extravirgin, atunci bea-l așa cum este, fără a-l amesteca cu nimic altceva. Uleiul de băut poate părea groaznic și greu de înghițit, dar ai nevoie doar de o lingură pentru a începe. Puteți adăuga chiar și un strop de suc de lămâie pentru a adăuga aromă!
Iată 10 motive pentru care ar trebui să bei ulei de măsline extravirgin în fiecare zi!
Uleiul de măsline extravirgin este cunoscut că întărește sistemul imunitar datorită concentrației sale mari în antioxidanți și grăsimi mononesaturate cu proprietăți antiinflamatorii.
Șansele ca sistemul nostru imunitar să se apere împotriva infecțiilor virale și bacteriene devin mai mari odată cu consumul zilnic de ulei de măsline, deoarece acesta joacă un rol important în creșterea numărului de celule implicate pentru a rezista oricăror agenți patogeni străini.
Uleiul de măsline extravirgin facilitează procesul de stabilizare a diabetului de tip 2, un precursor al unor probleme de sănătate și mai grave.
Insulina este hormonul care ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge, așa că atunci când această afecțiune se dezvoltă, organismul fie nu produce suficientă, fie pur și simplu devine rezistent la ea.
Acizii grași mononesaturați găsiți în uleiul de măsline extravirgin ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge mai mult decât celelalte uleiuri, prin producerea de insulină, făcându-l astfel ideal pentru persoanele care suferă de această afecțiune.
Studii recente au arătat că persoanele care consumă zilnic mai mult de jumătate de lingură de ulei de măsline extravirgin, au șanse mai mici de a dezvolta probleme cardiovasculare și boli coronariene.
După cum știm, uleiul de măsline extravirgin este bogat în grăsimi mononesaturate. Acidul oleic, care este un tip de acid gras mononesaturat, ajută la reglarea sănătății inimii.
Așadar, luați în considerare înlocuirea altor surse de grăsime cu ulei de măsline extravirgin, acolo unde este cazul, pentru o mai bună sănătate a inimii.
Funcțiile principale ale ficatului sunt de a stoca vitamine și minerale, detoxifierea sângelui, metabolizarea grăsimilor, proteinelor și carbohidraților, sintetiza proteinelor plasmatice, activarea enzimelor, excreta colesterolul, hormonii și medicamentele și produce și excretă bilă.
Prin consumul zilnic de ulei de măsline extravirgin, ne ajutăm ficatul să îndeplinească aceste funcții și mai corect, deoarece este un laxativ natural și încurajează eliberarea bilei. Acest lucru ajută ficatul să elibereze toxinele stocate, făcând uleiul de măsline extravirgin excelent pentru detoxifierea ficatului.
In plus, reduce depozitul de grasime in ficat, devenind un adaos ideal la dietele pentru ficat gras.
Au existat diverse studii care leagă sănătatea generală a creierului cu consumul de ulei de măsline extravirgin.
Deși știm că tulburările mintale nu pot fi vindecate pur și simplu prin consumul de uleiuri de gătit, polifenolii și antioxidanții găsiți în uleiul de măsline extravirgin contribuie într-adevăr la menținerea unui creier sănătos.
Uleiul de măsline îmbunătățește memoria creierului și poate ajuta la prevenirea declinului mental, cum ar fi Alzheimer și depresia.
Potrivit FDA din SUA, aportul nostru zilnic de acizi grași mononesaturați ar trebui să fie de cel puțin 17,5 grame, adică aproximativ 1,5 lingură de ulei de măsline extravirgin. Așa că e de preferat să consumi zilnic o lingură de ulei de măsline, în loc să gătești cu el. În plus, există cazuri în care avem nevoie de un mic impuls al aportului nostru zilnic și o lingură de ulei de măsline este tot ce avem nevoie.
Uleiul de măsline extravirgin are capacitatea de a oferi părului, pielii, unghiilor și oaselor beneficii uimitoare. Deși există multe produse de înfrumusețare care îl folosesc ca ingredient de bază care necesită aplicare directă, mai multe beneficii pot fi obținute prin simpla consumare a unei linguri zilnic.
Poate repara părul și unghiile deteriorate și le poate promova în mod semnificativ creșterea, făcându-le în același timp să arate mult mai sănătoase. În plus, ne menține pielea hrănită și hidratată.
Uleiul de măsline extravirgin este extrem de bogat în compuși antiinflamatori, dintre care unul este oleocanthal, un fenol natural care se găsește doar în această plantă. Oleocanthal are capacitatea de a preveni, reduce și ameliora inflamația.
Funcționează în mod similar cu ibuprofenul, prin inhibarea enzimelor COX-1 și COX-2, care produc prostaglandine care promovează inflamația. Diverse studii au arătat, de asemenea, că persoanele care beau o lingură zilnic, au și o densitate osoasă mai mare.
Unii oameni ameliorează constipația cronică consumând zilnic o lingură de ulei de măsline extravirgin pe stomacul gol. Făcând asta, colonul primește și propria sa ușurare. Deoarece uleiul de măsline extravirgin ajută sistemul digestiv, scaunele devin mai moi și totul se mișcă mai ușor prin colon. În plus, ajută la protejarea și restabilirea mucoasei mucoasei colonului împotriva scaunelor dure.
Uleiul de măsline extravirgin joacă un rol important în sațietate, dând o senzație de plenitudine. Acest lucru se întâmplă deoarece uleiul de măsline extravirgin promovează niveluri ridicate de serotonina, hormonul de sațietate, care, combinat cu compușii săi de aromă, poate ajuta oamenii să mănânce mai puțin și să slăbească!
Dar aveți grijă să nu depășiți aportul zilnic de calorii. Studii recente au arătat că nu există un astfel de risc dacă menținem o dietă echilibrată, deoarece o lingură de ulei de măsline extravirgin conține doar 119 calorii, ceea ce poate fi semnificativ atâta timp cât ești sigur că nu vei înlocui alte grăsimi cu el.
Deși este adevărat că oamenii din Marea Mediterană consideră uleiul de măsline extravirgin un ingredient principal în dieta lor zilnică și îl toarnă cu generozitate, în loc să-l măsoare cu lingura, este important să țineți cont de moderație. Indiferent dacă alegeți să îl beți sau să îl gătiți, preferați întotdeauna consumul în contextul unei diete echilibrate și respectați cantitățile recomandate de aport zilni. Prea mult nu este niciodată bine, chiar și pentru cele mai pure lucruri.
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…