Ce se întâmplă cu zahărul din sânge și cu colesterolul când bei acest ceai

Ceaiurile sunt bune pentru sănătate. Aminoacizii din ceai sunt responsabili pentru acest lucru. Mai mult, și ceaiurile din fructe te ajuta sa ai o stare de bine, să te concentrezi, oferă o doza de energie și îi ajută pe cei cu un nivel ridicat de colesterol și zahăr în sânge.

Iată ce licoare poate ajuta la stimularea imunității și a sănătății inimii, la normalizarea greutății și la menținerea pielii sănătoase.

Beneficiile măceselor se datoreaza numarului mare de nutrienti din compozitia sa – potasiu, calciu, magneziu, fosfor, zinc, niacina, tiamina, vitaminele A, E, C, K si B6.

Dr Maria Volchenkova explică cum afectează ceaiul de măceșe glicemia, tensiunea arterială și colesterolul.

Sursa foto: arhivă doctorulzliei.ro

„Există diverse studii privind efectele măceșelor asupra sistemului cardiovascular. Un studiu publicat în Jurnalul European de Nutriție Clinică a constatat că ceaiul din fructe  poate îmbunătăți sănătatea inimii și a vaselor de sânge la persoanele obeze. „O băutură de măceșe reduce tensiunea arterială, colesterolul total și colesterolul LDL”, spune medicul.

Măcesele ajută la prevenirea dezvoltării diabetului de tip 2

„Unele experimente arată că măcesele ajută la prevenirea dezvoltării diabetului de tip 2, în special la cei care suferă de obezitate și hipertensiune arterială.  Potrivit oamenilor de știință, administrarea suplimentelor pe bază de măceșe reduce nivelul de colesterol și zahăr. Dar este nevoie de mai multe cercetări asupra oamenilor”, adaugă dr. Volchenkova, potrivit Actualno.

Prepararea ceaiului de măceșe

„O modalitate tradițională de a prepara măceșe este să puneți o lingură de fructe într-o oală cu apă clocotită (200 ml). Se lasă sa fiarbă 15 minute, acoperind cu un capac. După aceea, este indicat să lăsați decoctul timp de o oră la odihnit, dar cel mai bine – peste noapte”, spune nutriționistul.

Ceaiul poate fi preparata și in termos. Ai nevoie de 100 g de fructe uscate. Clătiți-le bine și înmuiați timp de cinci minute în apă rece. Apoi puneți-le într-un termos, turnați 1 litru de apă clocotită și puneți capacul.

Băutura trebuie lăsată la macerat timp de șapte până la opt ore. Dacă folosești fructe întregi, ceaiul nu va fi așa de aromat. Pentru a obține un gust pronunțat, puteți măcina fructele într-un blender înainte de a turna peste ele apă clocotită”, spune dr. Volchenkova.

 

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

5 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

6 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

6 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

7 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

7 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

7 ore ago

Citeste si: