Sari la conținut

Ce se întâmplă cu zahărul din sânge și cu colesterolul când bei acest ceai

colesterol ridicat
Sursă foto: Getty Images
Semne de colesterol ridicat

Ceaiurile sunt bune pentru sănătate. Aminoacizii din ceai sunt responsabili pentru acest lucru. Mai mult, și ceaiurile din fructe te ajuta sa ai o stare de bine, să te concentrezi, oferă o doza de energie și îi ajută pe cei cu un nivel ridicat de colesterol și zahăr în sânge.

Iată ce licoare poate ajuta la stimularea imunității și a sănătății inimii, la normalizarea greutății și la menținerea pielii sănătoase.

Beneficiile măceselor se datoreaza numarului mare de nutrienti din compozitia sa – potasiu, calciu, magneziu, fosfor, zinc, niacina, tiamina, vitaminele A, E, C, K si B6.

Dr Maria Volchenkova explică cum afectează ceaiul de măceșe glicemia, tensiunea arterială și colesterolul.

beneficiile ceaiului de macese
Sursa foto: arhivă doctorulzliei.ro

„Există diverse studii privind efectele măceșelor asupra sistemului cardiovascular. Un studiu publicat în Jurnalul European de Nutriție Clinică a constatat că ceaiul din fructe  poate îmbunătăți sănătatea inimii și a vaselor de sânge la persoanele obeze. „O băutură de măceșe reduce tensiunea arterială, colesterolul total și colesterolul LDL”, spune medicul.

Măcesele ajută la prevenirea dezvoltării diabetului de tip 2

„Unele experimente arată că măcesele ajută la prevenirea dezvoltării diabetului de tip 2, în special la cei care suferă de obezitate și hipertensiune arterială.  Potrivit oamenilor de știință, administrarea suplimentelor pe bază de măceșe reduce nivelul de colesterol și zahăr. Dar este nevoie de mai multe cercetări asupra oamenilor”, adaugă dr. Volchenkova, potrivit Actualno.

Prepararea ceaiului de măceșe

„O modalitate tradițională de a prepara măceșe este să puneți o lingură de fructe într-o oală cu apă clocotită (200 ml). Se lasă sa fiarbă 15 minute, acoperind cu un capac. După aceea, este indicat să lăsați decoctul timp de o oră la odihnit, dar cel mai bine – peste noapte”, spune nutriționistul.

Ceaiul poate fi preparata și in termos. Ai nevoie de 100 g de fructe uscate. Clătiți-le bine și înmuiați timp de cinci minute în apă rece. Apoi puneți-le într-un termos, turnați 1 litru de apă clocotită și puneți capacul.

Băutura trebuie lăsată la macerat timp de șapte până la opt ore. Dacă folosești fructe întregi, ceaiul nu va fi așa de aromat. Pentru a obține un gust pronunțat, puteți măcina fructele într-un blender înainte de a turna peste ele apă clocotită”, spune dr. Volchenkova.

 

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel