Din cuprinsul articolului
Se știe deja că ceea ce mâncăm are un impact major asupra modului în care vă simțiți și cum arătați – mai exact, asupra pielii. Chiar dacă o dietă vegană sau o dietă săracă în zahăr nu va da neapărat timpul înapoi cu 10 ani, nu se poate nega faptul că este important să ai un echilibru de vitamine și minerale – inclusiv proteine. Dar ce se întâmplă de fapt cu pielea atunci când nu consumăm suficiente proteine?
De ce sunt importante proteinele?
În primul rând trebuie să știm de ce este important să luăm în considerare proteinele atunci când pregătești masa și decizi ce să adaugi în farfurie.
Proteinele sunt elementele de bază ale pielii, potrivit Dr. Jeffrey Hsu, M.D., FAAD, fondator al Oak Dermatology.
„Cele mai importante două proteine sunt colagenul și elastina”, spune Hsu. „Colagenul este cea mai abundentă proteină; constituie mai mult de 75% din pielea noastră și asigură integritatea structurală a pielii. Elastina conferă pielii elasticitatea sa, permițând pielii să se întindă și să revină după mișcare”, explică dermatologul.
Deficitul de proteine apare atunci când pielea duce lipsă de proteine și există multe semne la care trebuie să fim atenți dacă nu beneficiezi de proteine, spune Mehmet Göker, specialist în dermatologie.
„Deficitul sever de proteine îți poate afecta pielea, provocând roșeață și piele descuamată/uscată”, spune Göker. „Poate provoca, de asemenea, unghii fragile, căderea părului și oboseală, care sunt semne importante de urmărit”, mai spune expertul.
Există multe moduri în care puteți implementa proteinele în dieta, spune Göker. Cu toate acestea, el recomandă să vă cercetați dieta și să explorați modul în care puteți adăuga proteine pentru a beneficia de pielea dumneavoastră. „Fiecare tip de piele este diferit, prin urmare, este vital să stabiliți cerințele specifice pielii înainte de a vă schimba dieta sau să consultați un specialist dacă credeți că aveți deficit de proteine”, spune Göker, potrivit eatthis.com.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…