Ce se întâmplă cu organismul dacă eliminăm carnea din alimentația zilnică. Există mai multe motive care pot convinge pe cineva să elimine carnea din alimentație, chiar și pentru o perioadă.
În general, eliminarea cărnii din dietă poate avea beneficii asupra sănătății, în special dacă este înlocuită cu alimente sănătoase și echilibrate. Cu toate acestea, este important să ne asigurăm că obținem toți nutrienții necesari din alte surse alimentare și să consultăm un specialist în nutriție înainte de a face astfel de schimbări semnificative în alimentație.
Obezitatea, dislipidemia și hipertensiunea arterială cresc riscul bolii cardiovasculare. De asemenea, consumul de carne roșie este asociat cu riscul afecțiunii cardiovasculare datorită nivelurilor ridicate de fier hem, colesterol și acizi grași saturați (SFA), scrie NewsMedical.
Potrivit oamenilor de știință, acea abstinență de la carne care va aduce multiple beneficii organismului uman. Oricât de mult ne place carnea, abstinența este considerată imperativă. Există chiar motive serioase care te vor convinge să o faci. Iată ce spun cercetătorii americani:
Scăderea în greutate
Potrivit cercetării Școlii de Medicină a Universității George Washington din SUA, oamenii pot slăbi în medie aproximativ 4,5 kg atunci când încetează să mănânce carne.
Reduce riscul de atac de cord
Evitarea cărnii poate scădea tensiunea arterială și nivelul colesterolului.
Tipuri de bacterii intestinale
Vegetarienii au mai multe tipuri de bacterii intestinale protectoare decât cei care mănâncă carne, potrivit unui studiu de la Universitatea City din New York.
Sănătate după exercițiu
Dacă ai dureri musculare după ce faci sport, este din cauza dietei bogate în proteine. Acest lucru poate duce la o creștere a acidului uric sau a acidului lactic în mușchi.
Stare generală de bine
Cei care au scos carnea din dieta se simt mai bine. Miliardarul Richard Branson a spus că se simte mai activ și mai sănătos de când a renunțat la carne, în timp ce cercetările arată că vegetarienii mănâncă mai mult și pierd în greutate, aleargă mai repede și descoperă noi alimente care le plac.
Mai mult, eliminarea cărnii din dietă poate crește aportului de fibre – în general, dieta vegetariană sau vegană presupune consumul unei cantități mai mari de fructe, legume, leguminoase și cereale integrale, care sunt bogate în fibre. Acest lucru poate îmbunătăți digestia și sănătatea colonului.
Excluderea acestui preparate poate scădea aportul de grăsimi saturate – carnea este o sursă importantă de grăsimi saturate, care pot crește nivelul de colesterol din sânge și riscul de boli cardiovasculare. Eliminarea cărnii poate contribui la reducerea acestui aport.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…