Ce se întâmplă cu colesterolul tău când mănânci slănină cu usturoi

Multora dintre noi le place să mănânce șuncă. Adesea, acest produs este combinat cu usturoi. Dar, în același timp, întrebarea rămâne relevantă: este o astfel de combinație acceptabilă? Va dăuna sănătății dumneavoastră?

Șuncă și usturoi – cum afectează colesterolul

În plus față de faptul că aceste două produse se combină perfect în gust, ele ajută la eliminarea mai eficientă a excesului de colesterol din organism.

Această combinație are un efect bun asupra activității inimii și a ficatului. Ele au un efect coleretic, potrivit medicului rus Dr. Nadezhda Ryabova.

Din cele mai vechi timpuri, strămoșii noștri au folosit untura ca un fel de medicament: tratau boli legate de ficat, plămâni, articulații și, de asemenea, o foloseau pentru durerile de dinți. Acest produs conține multe oligoelemente utile pentru organism.

Dacă este consumată împreună cu ceapa, care este bogată în substanțe utile, atunci puteți elimina mai eficient toxinele din organism și, în același timp, întăriți sistemul imunitar. Dar slănina trebuie consumată fără fanatism: nu mai mult de 50 de grame la un moment dat.

Important: cu 4 ore înainte și 4 ore după consumarea produsului nu trebuie să mănânci alte alimente,potrivit expertului. Dacă respectați aceste reguli, atunci slănina vă va aduce beneficii maxime și, în primul rând, va avea un efect benefic asupra sănătății dumneavoastră.

Alte beneficii ale slăninii

Slănina este bogată în grăsimi. Avem nevoie de ele pentru că sunt implicate în multe procese din corpul nostru, inclusiv ca material de construcție pentru formarea celulelor, a hormonilor sexuali și formarea unei imunități puternice, sunt implicate în metabolismul colesterolului”, explică nutriționistul.

Expertul sfătuiește să nu vă fie frică de untură și, odată cu debutul vremii reci, când valoarea energetică a alimentelor devine mai mare decât vara, să creșteți proporția de alimente care conțin grăsimi de înaltă calitate și sănătoase în dieta dumneavoastră.

„Așadar, câteva bucăți de produs pe zi nu vor face rău nimănui”, spune Dr. Ryabova.

„Șunca este bogată în vitaminele A, E, minerale (potasiu, fosfor, cupru, seleniu, zinc și altele), precum și în acizi grași polinesaturați omega-6, care au un efect benefic asupra sistemului cardiovascular, ajută la normalizarea nivelului de colesterol și sunt importanți pentru metabolism, funcționarea normală a creierului.

Aceștia sunt implicați activ în formarea diferitelor componente ale sistemului imunitar. Prin urmare, este util să consumați acest produs pentru a îmbunătăți imunitatea și a reduce probabilitatea apariției bolilor respiratorii acute”, spune Dr. Ryabova.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

5 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

5 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

6 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

6 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

6 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

7 ore ago

Citeste si: