Roșiile sunt ”alimente funcționale” care în afara calităților nutriționale exceptionale pe care le au, previn anumite boli și aduc beneficii importante pentru sănătate.
Bărbații care mănâncă cel puțin 10 porții de roșii pe săptămână își reduc riscul de cancer de prostată cu 18%, potrivit unui studiu realizat la Universitatea Bristol.
Cancerul de prostată este cel mai frecvent tip de cancer la bărbați, în multe țări și doar în Marea Britanie, mai mult de 40.000 de persoane sunt diagnosticate în fiecare an.
Ultimele cercetări au scos la iveală că licopenul, un nutrient care dă culoarea roșie a tomatelor combate toxinele dăunătoare care pot deteriora celulele și ADN-ul.
”Descoperirile noastre arată că roșiile joacă un rol important în prevenirea cancerului. Alte alimente care pot ține cancerul la distanță sunt cele care conțin fluor, seleniu și calciu și lactatele”, spune Vanessa Er, unul dintre cercetătorii care au condus studiul.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…