Din cuprinsul articolului
Nivelul ridicat de zahăr, în sânge, este adesea asociat cu diabetul. Majoritatea persoanelor diagnosticate își mențin sub control glicemia cu ajutorul medicamentelor sau prin administrarea insulinei. Cu toate acestea, este important să știi că nivelul de zahăr din organism poate fi reglat și cu ajutorul alimentației. Iată ce scade glicemia rapid și ce trebuie să consumi dacă suferi de această afecțiune.
De regula, diabeticilor le sunt recomandate medicamente care cresc productia de insulina. In multe cazuri, persoanele care sufera de diabet trebuie sa isi injecteze suplimentar insulina pentru a regla nivelul glicemiei. Totuși, glicemia poate fi echilibrată și cu ajutorul alimentației.
Anumite alimente au în mod natural prorpietăți de reglare a zahărului din sânge și pot fi eficiente în tratarea afecțiunii.
Consumati in principal alimente cu un indice glicemic (GI) redus: indicele glicemic indica proportia in care un aliment carbohidrat afecteaza nivelul glicemiei. Glucoza care numai trebuie transformata si poate fi preluata direct in sange, are un indice glicemic de 100.
Alimentele cu un indice glicemic de 50, in comparatie cu glucoza pura, provoaca o crestere in proportie de numai 50% a glicemiei.
Alimentele cu un indice glicemic scazut sunt produsele din faina integrala, leguminoasele, legumele si anumite fructe. In schimb, produsele din faina alba, fructele deshidratate si zaharul alb trebuie evitate.
Ghimbir
Ghimbirul scade nivelul glicemiei, imbunatatind sensibilitatea insulinei, aceasta ajungând mai usor in celule organismului. Poate fi consumat sub formă de ceai sau în preparate culinare.
Scorțișoară
Scorțișoara poate reduce glicemia cu aproximativ 29%. Aceasta încetinește descompunerea carbohidraților în tractul digestiv, controlând creșterea glicemiei după masă. De asemenea, îmbunătățește sensibilitatea la insulină și acționează precum aceasta în organism, într-un ritm mai lent.
Usturoi
Usturoiul poate ajuta la metabolizarea glucozei și conține compuși care au efecte asemănătoare celor specifice insulinei. Consumul zilnic de usturoi crud poate scădea glicemia bolnavilor de diabet de tip 1 sau tip 2.
Legume
Un consum ridicat de legume oferă organismului necesarul de fibre, proteine, vitamine și minerale care țin sub control nivelul glicemiei, fără adaosul de calorii și grăsimi prezente în alte alimente. În acest fel legumele ajută la prevenirea diabetului și a bolilor cardiovasculare.
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…