Din cuprinsul articolului
Ce să NU mai mănânci niciodată dimineața.Un mic dejun trebuie să conțină multe calorii bune și să reprezinte o sursă bună de energie, însă dacă la prima masă a zilei consumi pâine cu dulceață, alături de o cafea, dieta va avea de suferit.
Dacă obișnuiești să mănânci pâine cu dulceață la micul dejun în fiecare zi sănătatea ta va avea de suferit, dar asta nu este tot. Acest mic dejun conține ”calorii goale” și nu reprezintă o sursă bună de energie.
Această combinaţie ar trebui evitată pentru că reprezintă numai carbohidraţi. Dacă vrei să mănânci pâine prăjită, adaugă proteine, precum un ou, cu sau fără şuncă sau alte feluri de carne.
Din același motiv, nici croissantele sau gogoșile nu sunt cea mai bună alegere pentru prima masă a zilei.
Iată ce alimente nu e bine să le consumi la micul deju:
Healthy Panda a făcut o listă a alimentelor care nu ar trebui mâncate dimineaţa:
Suc de fructe
Motivul pentru care nu ar trebui să bei suc de fructe dimineaţa este reprezentat de cantitatea de zahăr. Chiar dacă este obţinut din fructe proaspăt stoarse, acesta conţine chiar şi aşa destul zahăr. Cel mai bine ar fi să bei un pahar de apă şi să mănânci portocala întreagă.
Cereale
Cerealele sunt făcute din grâu, porumb sau ovăz, care sunt în general bune, însă nu dimineaţa. Pe lângă faptul că sunt carbohidraţi, cele mai multe cereale conţin gluten, care dă dependenţă şi măreşte senzaţia de foame. De asemenea, multe cereale conţin şi mult zahăr adăugat. O alegere mai bună ar fi alunele sau seminţele.
Gogoşi
Produsele de patiserie sau gogoşile sunt cât de poate de rele pentru micul dejun deoarece sunt făcute din făină albă şi conţin foarte mult zahăr, ele nefiind nici destul de săţioase pentru a împiedica reapariţia senzaţiei de foame la scurt timp. De asemenea, o astfel de alimentaţie ar duce cu uşurinţă la obezitate sau diabet.
Batoane pentru micul dejun
Majoritatea oamenilor sunt de cele mai multe ori pe fugă în timpul micului dejun, fiind obligaţi să mănânce în grabă sau să nu mai mănânce deloc. Dacă acesta este cazul, nu apela la acele batoane speciale pentru micul dejun care conţin cereale şi foarte mult zahăr. Mai bine mănânci câteva felii de pâine integrală cu unt de arahide fără zahăr.
Carne procesată (Mezeluri)
Cele mai multe tipuri de carne procesată, inclusiv cârnaţi, şuncă sau salam, conţin nitraţi, o chimicală legată de apariţia cancerului colorectal, potrivit Institutului American pentru Cercetarea Cancerului. O opţiune ar fi să citiţi ingredientele de pe etichetă pentru a vă asigura că ceea ce mâncaţi nu vă pune sănătatea în pericol.
Clătite cu sirop
Clătitele, vafele sau alte deserturi ar trebui evitate în general, dar mai ales dimineaţa.
Burger într-o chiflă
Acest tip de mâncare nu este un mic dejun recomandat, cu atât mai mult dacă este consumat în grabă, pe drum. Nu vă lăsaţi păcăliţi nici de opţiunea de a-l mânca alături de o salată pentru că nu devine mai sănătos.
Îngheţată şi cremă de ciocolată
Ca în cazul celorlalte deserturi, cantitatea mare de zahăr nu este deloc recomandată dimineaţa, poate doar dacă îngheţata ar fi făcută în casă, cu iaurt neîndulcit, iar ciocolata ar fi amăruie, însă nici în acest caz nu ar fi acceptată ca o opţiune sănătoasă pentru micul dejun.
Nimic
Eliminarea mesei de dimineaţă cu totul este aproape mai rău decât dacă ai mânca toate celelalte mâncăruri pe care ar trebui să le eviţi. Motivul ar fi că în acest fel nu vei avea energie pentru a începe ziua, dar şi pentru că cel mai probabil vei ajunge să mănânci mult prea mult în restul zilei, în special seara. Moderaţia este cea mai bună cale de urmat în privinţa alimentaţiei, potrivit point.md.
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…