Dacă faci regulat fitness şi rezultatele întârzie să apară, probabil că nu exersezi corect. Tot din această cauză este posibil să apară şi dureri la nivelul muşchilor şi încheieturilor. După ce treci de 30 de ani, începi să pierzi masă musculară, de aceea este bine să te apuci de sport din timp. Dacă nu îţi permiţi un antrenor personal, îţi atragem atenţia asupra celor mai frecvente greşeli făcute la fitness.
1.Nu sta cocoşat. Mulţi oameni obişnuiesc să se sprijine pe aparate atunci când fac exerciţii de tip cardio de exemplu (exerciţii care întăresc inima), ceea ce nu este deloc bine, explică specialiştii site-ului medical WebMd. „Stai drept când exersezi, dacă nu vrei să ai probleme cu spatele“, sugerează Dobi Pillarella, purtător de cuvânt la Consiliul American pentru Exerciţii. Atunci când stai „cocoşat“, coloana vertebrală nu are suficient sprijin şi va avea de suferit.
2.Nu te încorda. Dacă te ţii prea tare de aparatele de tip cardio (bicicleta, stepperul, banda de alergat etc.), nu vei exersa corect. Braţele nu se vor mişca aşa cum trebuie, iar pulsul se va accelera inutil. „În loc să apuci cu forţă ghidonul de la bicicletă, stai cu degetele răsfirate“, sugerează Pillarella.
3.Evită să citeşti în timp ce exersezi. Dacă vei citi permanent în timp ce pedalezi, vei lucra superficial. Vei uita să accelerezi ritmul, să ţii umerii drepţi, să respiri corect. „În cazul în care este chiar necesar să citeşti, mai renunţă la asta câte trei-patru minute şi concentrează-te doar la exerciţii“, recomandă antrenorul Julie Isphording, citat de WebMd.
4.Renunţă să cari greutăţi atunci când te plimbi. În cazul în care plimbările reprezintă pentru tine un bun mod de a te încălzi, nu lua după tine greutăţi. Vei merge cocoşat şi nu va fi bine pentru spate. În plus, soliciţi inutil gleznele. Astfel, dacă faci exerciţii de tip cardio (în parc sau pe bicicleta de la sală), concentrează- te doar la asta. „Lucrul cu greutăţi îl vei face separat“, mai spune Julie Isphording.
5.Nu te grăbi când ridici greutăţi. Pentru exerciţiile cu greutăţi, este foarte importantă intensitatea. În cazul în care treci de la o serie la alta prea repede, există riscul să îţi pui în pericol încheieturile. Nu uita să inspiri şi să expiri, deoarece un bun ritm respirator te ajută să rezişti mai mult.
6.Excută abdomenele cu atenţie. Mulţi oameni se apucă în forţă de abdomene şi nu ştiu să le execute corect. „De obicei, persoanele fără experienţă forţează inutil gâtul şi pieptul“, mai spun specialiştii. Contracţiile trebuie să fie puternice pe muşchii abdominali şi pe şolduri. „Concentrează-te asupra muşchilor care lucrează, iar pe ceilalţi lasă-i să stea liniştiţi“, mai spune Pillarella.
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…