Probabil, dacă ați cumpărat usturoi, nu l-ați folosit și a început să încolțească, acesta ajunge direct în coșul de gunoi.
Specialiștii susțin că nu ar trebui să mai facem acest lucru. Un studiu a demonstrat că proprietățile antioxidante ale usturoiului încolțit sunt mai puternice decât cele ale usturoiului normal. Consumat cu regularitate, oferă numeroase beneficii:
Potrivit healthyfoodhouse.com, profilul metabolic al usturoiului este influențat de procesul de încolțire: usturoiul încolțit de 5-6 zile era diferit, mai puternic, decât cel încolțit de mai puțin de 4 zile.
Astfel, concluzia medicilor a fost că germinarea este o metodă fezabilă de a îmbunătăți proprietățile antioxidante ale acestei vegetale. Cu toate acestea, nu au putut să determine concret mecanismele din spatele acestui proces natural.
Chiar dacă descoperirile sugerează că usturoiul încolțit are numai beneficii, oamenii de știință care au realizat cercetarea nu ne îndeamnă să renunțăm la usturoiul obișnuit și să îl consumăm doar în această formă, ci să integrăm în dietă ambele tipuri.
Usturoiul este extrem de sănătos, întărește sistemul imunitar, îmbunătățește sănătatea sistemului cardiovascular, are proprietăți anti-inflamatorii și împiedică dezvoltarea celulelor canceroase. Datorită conținutului ridicat de alicină, distruge virușii, fungii, bacteriile și paraziții, fără a avea efectele adverse ale medicamentelor.
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…