Probabil, dacă ați cumpărat usturoi, nu l-ați folosit și a început să încolțească, acesta ajunge direct în coșul de gunoi.
Specialiștii susțin că nu ar trebui să mai facem acest lucru. Un studiu a demonstrat că proprietățile antioxidante ale usturoiului încolțit sunt mai puternice decât cele ale usturoiului normal. Consumat cu regularitate, oferă numeroase beneficii:
Potrivit healthyfoodhouse.com, profilul metabolic al usturoiului este influențat de procesul de încolțire: usturoiul încolțit de 5-6 zile era diferit, mai puternic, decât cel încolțit de mai puțin de 4 zile.
Astfel, concluzia medicilor a fost că germinarea este o metodă fezabilă de a îmbunătăți proprietățile antioxidante ale acestei vegetale. Cu toate acestea, nu au putut să determine concret mecanismele din spatele acestui proces natural.
Chiar dacă descoperirile sugerează că usturoiul încolțit are numai beneficii, oamenii de știință care au realizat cercetarea nu ne îndeamnă să renunțăm la usturoiul obișnuit și să îl consumăm doar în această formă, ci să integrăm în dietă ambele tipuri.
Usturoiul este extrem de sănătos, întărește sistemul imunitar, îmbunătățește sănătatea sistemului cardiovascular, are proprietăți anti-inflamatorii și împiedică dezvoltarea celulelor canceroase. Datorită conținutului ridicat de alicină, distruge virușii, fungii, bacteriile și paraziții, fără a avea efectele adverse ale medicamentelor.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…