Sari la conținut

Ce sa mananci si sa bei dupa mesele copioase de sarbatori ca sa te simti mai bine

Senzatia de balonare, durerile de burta, de cap si starea generala de greutate si lancezeala de dupa mesele copioase de sarbatori pot fi diminuate, chiar evitate daca mancam si bem anumite produse-remedii.

Iaurt grecesc cu fructe de padure

Chiar daca dupa o cina grea nu ai pofta de mic dejun a doua zi dimineata, nu sari peste aceasta masa importanta a zilei. Micul dejun este cel care-ti pune in miscare metabolismul pentru a digera bine pe parcursul zilei. Insa incepe cu un mic dejun usor, ideal fiind un iaurt grecesc simplu cu o mana de fructe de padure proaspete sau decongelate. Iaurtul contine lactobacilili, bacterii care ajuta la “calmarea” sistemului digestiv deseori “inflamat” de la prea multe produse zaharoase si de la alcool, explica medicul nutritionist Jessica Levinson.

Ceai verde

Pentru mai multa energie de dimineata, bea ceai verde (in locul sau pe langa cafea). Acesta este bogat in antioxidanti, reducand impactul negativ al mancarurilor prea bogate in grasimi si zaharuri asupra celulelor. Totodata, ceaiul verde contribuie la reglarea nivelului glicemiei in sange, reducand astfel poftele alimentare care apar deseori dupa un supraconsum de dulciul si alcool.

Omleta cu spanac si rosii

Daca nu te poti multumi cu un iaurt grecesc cu fructe de padure la micul dejun, atunci opteaza pentru o ompleta cu spanac si rosii. In continutul ridicat de proteine al oualor exista un aminoacid denumit cisteina care ajuta la descompunerea toxinelor provenite din alcool.
Pe de alta parte, spanacul si rosii ajuta digestia si reduc senzatia de balonare. Nu manca omleta cu sunca, bacon sau alte produse bogate in grasimi caci te vei balona si mai tare si iti vei ingreuna digestia.

Ceai de ghimbir sau ceai de menta

Poti atenua senzatia de balonarea si crampele asociate cu indigestia band ceai de ghimbir sau ceai de menta, chiar si combinate intr-un singur preparat. Aceste ingrediente au proprietati antispamice, ajutand la relaxarea muschilor de la nivelul tractului digestiv. In felul acesta, gazele vor fi eliminate mai usor, fara dureri.

Continuarea pe lyla.ro. 

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel