Categories: Stil de viaţă

Ce să mănânci înainte și după ce faci sport ca să obții rezultate mai repede

Alimentele consumate înainte sau după activitatea sportivă sunt un element-cheie pentru îmbunătățirea randamentului.

Exerciții fizice după micul dejun
În cazul în care activitatea aleasă este de tip cardiovascular, se recomandă un mic dejun ușor, pe bază de fructe sau suc, completat cu o felie de pâine prăjită și miere, pentru refacerea energiei, sau cereale. Dacă este vorba despre exerciții anaerobice, se recomandă tot un mic dejun ușor, asemănător celui menționat, pentru că nu este bine ca stomacul să fie plin. În ambele cazuri este foarte importantă hidratarea: trebuie să se bea aproximativ 500 ml de apă cu 30 de minute înainte de începerea exercițiilor.

Exerciții fizice înainte de masa de prânz
Pauza de prânz, chiar înainte de a mânca, este un interval orar pe care mulți îl aleg pentru a face sport. Înainte de începerea activității sportive trebuie să se ia o gustare pe bază de fructe. Pe de altă parte, când s-a efectuat deja o activitate cardio, este important să se recupereze energia prin carbohidrați și o porție de proteine. Dacă s-a efectuat vreun exercițiu Pilates sau yoga, nu este atât de necesar aportul de carbohidrați, fapt pentru care ar fi ideale proteinele, legumele și un colț de pâine de cel mult 40 de grame.

Exerciții fizice după-amiaza
Marea majoritate a oamenilor aleg să facă sport după ce ies de la serviciu. Dacă este vorba despre un exercițiu anaerobic, trebuie să se consume ceva ușor, cina fiind pe bază de proteine, legume ușor digerabile sau salată. Ca desert se recomandă un fruct cu indice glicemic scăzut precum mărul, para sau mandarina. Dacă după serviciu se optează pentru alergări, ideal ar fi ca masa de seară să includă proteine și legume crude, precum și un aport de carbohidrați. De exemplu, un meniu perfect ar fi o salată de pui sau ton și o felie de pâine integrală prăjită.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

4 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

24 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

43 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: