Categories: Expertul zilei

Ce să mănânci dacă ai diabet. Opțiunile sunt multiple și sănătoase

Diabetul zaharat este o boala cronica netransmisibila care apare atunci cand pancreasul nu mai poate produce insulina, un hormon produs de pancreas, sau atunci cand organismul nu mai poate utiliza insulina cum trebuie. Iar glicemia trebuie ținută sub control. Uite ce alimente poți mânca dacă ai această boală.

Ce să mănânci dacă ai diabet. Opțiunile sunt multiple și sănătoase

Nuci

Câteva nuci consumate în fiecare zi îi pot ajuta pe cei cu diabet și colesterol ridicat. Migdalele, fisticul, alunele de pădure, nucile și cajuul sunt opțiuni sănătoase pentru o gustare rapidă între mesele principale.

Pește

Pentru cei cu diabet, consumul de pește poate fi o modalitate ușoară de a se proteja împotriva afecțiunilor rinichilor, ce pot apărea des. Aproximativ 1 din 3 adulți diagnosticați cu diabet ajunge să aibă probleme cu rinichii.

Din cele două porții de pește pe săptămână, una ar fi ideal să conțină un pește gras precum somon, sardine sau macrou, bogați în Omega 3.

Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc poate îmbunătăți metabolismul, inclusiv rezistența la insulină, tensiunea arterială și poate duce la eliminarea grăsimii din zona abdominală, toți factori care pot crește riscul de diabet și de boli cardiovasculare. Iaurtul grecesc are multe proteine, ceea ce ajută la menținerea senzației de sațietate pentru un timp mai îndelungat, și nici nu conține zahăr adăugat.

Ovăz

Fulgii de ovăz sunt bogați în fibre, ceea ce ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și a unei greutăți corporale optime. În plus, protejează și inima.

Un studiu din 2015 a arătat că persoanele cu diabet 2 care mănâncă ovăz la micul dejun au un nivel mai bun de glucoză în sânge față de cei care au consumat altceva.

Ce proteine trebuie să mănânci când ai diabet?

Din punct de vedere al aportului proteic care va trebui să-l completeze pe cel de carbohidrați, cele mai indicate alimente sunt:

Lapte, brânzeturi slabe (caș, urdă, ricotta, mozzarela proaspătă, iaurt, kefir, sana, versiunile degresate și cât mai naturale, fără adaosuri de dulceață, zahăr etc.);

  • Carne slabă, cum ar fi carnea de pui și curcan fără piele, peștele (macrou, ton, somon sălbatic), fructe de mare
  • Ouă
  • Leguminoase
  • Nuci și alune, potrivit Antena 3.

 

Recent Posts

Boala epocii moderne capătă amploare. Îngreunează calea către un diagnostic precis

Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…

3 minute ago

Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism: Ne protejează de cancer, diabet și depresie

Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…

33 de minute ago

Performerii din sănătate prezentați de Revista Capital

Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…

33 de minute ago

Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Capital. Ce premiu a obținut

Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…

43 de minute ago

Nu mai arunca cojile de măr! Ajută cel mai solicitat mușchi din corp

Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…

o oră ago

Nu puneți recipiente de plastic în cuptorul cu microunde: Te poți îmbolnăvi grav

Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…

2 ore ago

Citeste si: