Categories: Expertul zilei

Ce să mănânci ca să scazi rapid rezistența la insulină. Un nutriționist a divulgat 3 SECRETE

Din cuprinsul articolului

3 secrete pentru a duce rapid în remisie rezistența la insulină

Nutriționiștii spun că alimentația este secretul ce aduce beneficii sănătății. Vinovate sunt acele grăsimi saturate care se depun în interiorul celulelor, sunt unele dintre cele mai periculoase tipuri de grăsimi în care lanțurile de acizi grași au toate legăturile simple și produc această rezistență la insulină.

Corina Pelin, nutriționist dietetician, psiholog, cea care ajută bolnavii de diabet de tip 2 să ducă boala în remisie, spune că este important să înțelegem cauza diabetului de tip 2 și în ce constă ea.

Potrivit acesteia, este vorba de grăsimile saturate care s-au depus în interiorul celulei musculare care ”blochează cheița”. Insulina să descuie celula pentru glucoză ca să ajungă la nivelul celular și să fie consumată. De aceea glucoza rămâne ridicată în sânge, spune nutriționistul.

„Pentru a duce în remisie rezistența la insulină este să scădem consumul de grăsimi. În special acele grăsimi saturate care se depun în interiorul celulelor și produc această rezistență la insulină”, spune Corina Pelin pe Facebook.

Uite care sunt cele trei secrete pentru a duce în remisie diabetul de tip 2:

Secretul numărul 1: „Înlocuiește prăjitul în ulei cu airfryer, cuptor cu aer cald, sau să gătești mâncarea la abur”, explică Corina Pelin.

Înlocuiește brânza cu HUMUS

Secretul numărul 2: „Înlocuiește brânza cu anumite alimente cum sunt: humus, cremă vegană sau alte condimente pe care le preferi. Brânza este o sursă foarte bogată de grăsimi saturate, iar aceste grăsimi saturate sunt cauza rezistenței la insulină care este, la rândul ei, cauza diabetului de tip 2”, mai spune nutriționistul.

Secretul numărul 3: „Să se consume mulți carbohidrați, dar nu orice fel de carbohidrați, ci complecși care se găsesc în fructe, cereale integrale, leguminoase (linte, năut, fasole, soia, mazăre) și legume. Acestea, având fibre, au indice glicemic scăzut. Ele nu au grăsimi saturate și ne ajută să se ducă acele grăsimi intracelulare. În felul acesta vom duce în remisie rezistența la insulină”, conchide nutriționistul dietetician Corina Pelin.

În video de mai jos, Corina Pelin explică ce înseamnă rezistența la insulină și diabetul. Redăm integral materialul:

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

9 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

10 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

10 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

11 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

11 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

11 ore ago

Citeste si: