Categories: Expertul zilei

Ce să mănânci ca să scazi rapid rezistența la insulină. Un nutriționist a divulgat 3 SECRETE

Din cuprinsul articolului

3 secrete pentru a duce rapid în remisie rezistența la insulină

Nutriționiștii spun că alimentația este secretul ce aduce beneficii sănătății. Vinovate sunt acele grăsimi saturate care se depun în interiorul celulelor, sunt unele dintre cele mai periculoase tipuri de grăsimi în care lanțurile de acizi grași au toate legăturile simple și produc această rezistență la insulină.

Corina Pelin, nutriționist dietetician, psiholog, cea care ajută bolnavii de diabet de tip 2 să ducă boala în remisie, spune că este important să înțelegem cauza diabetului de tip 2 și în ce constă ea.

Potrivit acesteia, este vorba de grăsimile saturate care s-au depus în interiorul celulei musculare care ”blochează cheița”. Insulina să descuie celula pentru glucoză ca să ajungă la nivelul celular și să fie consumată. De aceea glucoza rămâne ridicată în sânge, spune nutriționistul.

„Pentru a duce în remisie rezistența la insulină este să scădem consumul de grăsimi. În special acele grăsimi saturate care se depun în interiorul celulelor și produc această rezistență la insulină”, spune Corina Pelin pe Facebook.

Uite care sunt cele trei secrete pentru a duce în remisie diabetul de tip 2:

Secretul numărul 1: „Înlocuiește prăjitul în ulei cu airfryer, cuptor cu aer cald, sau să gătești mâncarea la abur”, explică Corina Pelin.

Înlocuiește brânza cu HUMUS

Secretul numărul 2: „Înlocuiește brânza cu anumite alimente cum sunt: humus, cremă vegană sau alte condimente pe care le preferi. Brânza este o sursă foarte bogată de grăsimi saturate, iar aceste grăsimi saturate sunt cauza rezistenței la insulină care este, la rândul ei, cauza diabetului de tip 2”, mai spune nutriționistul.

Secretul numărul 3: „Să se consume mulți carbohidrați, dar nu orice fel de carbohidrați, ci complecși care se găsesc în fructe, cereale integrale, leguminoase (linte, năut, fasole, soia, mazăre) și legume. Acestea, având fibre, au indice glicemic scăzut. Ele nu au grăsimi saturate și ne ajută să se ducă acele grăsimi intracelulare. În felul acesta vom duce în remisie rezistența la insulină”, conchide nutriționistul dietetician Corina Pelin.

În video de mai jos, Corina Pelin explică ce înseamnă rezistența la insulină și diabetul. Redăm integral materialul:

Recent Posts

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024: Zodia care primește o veste neașteptată

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…

33 de minute ago

Avertismentul unui medic: Acest tip de cartofi te pot ucide. Cum îi recunoști

Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…

o oră ago

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

2 ore ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

2 ore ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

3 ore ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

3 ore ago

Citeste si: