Crezi ca este aproape imposibil sa nu pui cateva kilograme pe tine in perioada sarbatorilor de iarna? Gresit! Poti sa te bucuri de masa copioasa de Craciun fara sa te ingrasi, daca ai grija la alimentatie in zilele de dupa.
Masa de Craciun abunda in calorii. Pana una alta, nu in fiecare zi a anului mananci si sarmale, si carnati, si friptura la aceeasi masa. Un aport caloric ridicat intr-un timp atat de scurt poate creste numarul de kilograme indicat de cantar, daca nu-ti iei masuri de precautia. Asta nu inseamna ca trebuie sa te abtii de la toate bunatatile de pe masa de Craciun.
Stragegia pe care ar trebui sa o urmezi pentru a nu te ingrasa de sarbatori porneste de la moderatie. Nu este nevoie sa mananci cinci sarmale, doua fripturi si trei linguri de salata de boeuf la o singura masa. Iti poti pune in farfurie doar doua sarmale, o singura bucata mai mica de friptura si sa completezi fiecare fel cu legume din belsug. Asigura-te ca la mesele festive intotdeauna ai legume, salate – vegetale, in mare parte – in farfurie.
Daca respecti acest sfat, riscul de a te ingrasa scade semnificativ. Dar si zilele de dupa Craciun conteaza enorma pentru mentinerea greutatii corporale. Pentru a nu te ingrasa, trebuie sa fii atent la alimentatie, mai mult, sa alegi anumite alimente care pot compensa aportul caloric masiv de la masa de Craciun.
Iata ce ar trebui sa mananci in primele cinci zile de dupa masa de Craciun pentru a nu te ingrasa!
Incepe ziua cu micul dejun. Chiar daca nu-ti esti obisnuit sa iei micul dejun, de data aceasta ar trebui sa faci un mic efort. Desi o masa copioasa seara nu prea lasa loc foamei de dimineata, nu sari peste micul dejun. Opteaza pentru produse alimentare cu indice glicemic scazut, pentru carbohidrati cu eliberare treptate. Cu alte cuvinte, mananca un bol de cereale cu iaurt dimineata, dar asigura-te ca cerealele sunt mixte, neprocesate, fara fructe confiate si fara adaos de zahar. Poti introduce si fructele in prima masa a zilei. Fa-ti un amestec de fructe taiete (citrice, un mar, poate chiar fructe de padure) cu iaurt natural. Consuma acest amestec cu doua felii de paine neagra. Daca esti genul de om pentru care prima masa a zilei este cea mai importanta dintre toate, poti manca si oua la micul dejun, chiar daca cu o seara inainte te-ai rasfatat cu bunatatile de Craciun. De ce ar trebui sa-ti incepi astfel ziua? Pentru ca, mancand dimineata, iti pui metabolismul in miscare, el incepe sa arda mai bine grasimile decat daca ai fi sarit peste micul dejun, iar senzatia de foame va intarzia sa apara pe restul zilei.
Regula micului dejun ar trebui sa o aplici cel putin in primele cinci zile de dupa Craciun daca nu vrei sa te ingrasi. Daca vrei sa cresti calitatea regimului tau alimentar, indiferent de perioada anului, atunci nu sari niciodata peste micul dejun, indiferent la ce ora trebui sa te trezesti.
Continuarea pe lyla.ro.
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…