Sari la conținut

Ce sa faci si ce sa mananci ca sa scapi de senzatia de foame pe care o ai mereu

Din cauza mancatului haotic, la ore nepotrivite sau dictat de senzatia extrema de foame, organismul poate avea foarte mult de suferit pe termen lung. Pot aparea oscilatii ale masei corporale, ingrasare si stari de oboseala care va vor da mereu peste cap.

Insa, mancatul haotic poate fi tinut in frau daca sunt respectate o serie de reguli si daca sunt consumate anumite alimente care au rol de a „gestiona” mult mai bine starea de satietate.

Asadar, iata ce sa faci si ce sa mananci ca sa scapi de senzatia de foame pe care o ai mereu!

Consuma cu incredere salata de cartofi

In ciuda faptului ca majoritatea nutritionistilor nu recomanda consumul de cartofi in dieta, acestia au o serie de proprietati incredibile. Mai precis, NU ESTE INDICAT consumul de cartofi prajiti, insa consumul de cartofi fierti, sub forma de salata este chiar benefic datorita formei de amidon continute de cartofi.

Aceasta forma de amidon face ca starea de satietate sa dureze mai mult si pastreaza nivelul de zahar din sange, ceea ce tine departe starea de foame. Atentie, insa! Nu exagerati cu consumul de cartofi. Mai mult de doua-trei bucati coapte sau fierte nu sunt indicat de mancat intr-o singura zi, caci puteti intra in extrema cealalta: sa va ingrasati din cauza aportul ridicat de glucide.

Mancati cat puteti de incet

De fiecare data cand mancati, este indicat sa mestecati incet datorita faptului ca procesarea informatiei organismului cu privire la starea de foame dureaza cam 20 de minute de la prima inghititura. Mai precis, daca mancati repede, timp de 20 de minute, veti spori riscul de ingrasare, iar daca mancati incet, timp de 20 de minute, veti ingurgita mai putina mancare, iar corpul va primi informatia corecta cu privire la starea de satietate.

 

Continuarea pe Lyla.ro

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel