Din cuprinsul articolului
Ce să faci ca să slăbești? În niciun caz să te înfometezi, potrivit nutriționiștilor. Dr. florin Balanică, un nutriționist român care a reușit să slăbească aproape 100 de kilograme, a scris pe site-ul sau ce greseli fac majoritatea oamenilor cand vor sa slabeasca.
Mitul nr. 1: Mănânc puţin, deci slăbesc!
Creierul uman a dezvoltat în decursul evoluţiei un mecanism de apărare şi adaptare la mediu. Adică, creierul nostru ne vrea graşi! Când nu aducem organismului numărul potrivit de calorii şi nutrienţi, prin reducerea mecanismelor de termoreglare, metabolismul încetineşte, adică arde mai puţin. A mânca corect presupune a mânca adaptat sexului, activităţii fizice zilnice, vârstei, etc., pentru a avea o greutate în echilibru metabolic şi un aspect fizic plăcut.
Mitul nr. 2: Vreau să slăbesc, deci îmi fac abonament la sală!
Reducerea greutăţii din motive estetice, sau odată cu apariţia unor boli îngrijorătoare, este un proiect de echipă, ce presupune muncă în echipă. Primul pas îl reprezintă alegerea partenerului potrivit în acest demers – adică a medicului -, şi ulterior, în colaborare cu acesta, stabilirea planului de bătaie. Sportul este important, dar până acolo, o alimentaţie nepotrivită, stresul și lipsa somnului, reduc ritmul metabolismului, iar un organism obosit şi stresat, nu poate reacţiona corespunzător scopului propus.
Mitul nr. 3: Vedeta “X” a slăbit cu dieta “Y”, deci trebuie să o încerc şi eu. Sigur slăbesc!
Corpul fiecărui individ reacţionează diferit în ceea ce priveşte procesul de scădere în greutate. Soluții general valabile nu există, şi nici o dietă nu fucţionează pe termen lung! Nu există solutii rapide serioase, pastile magice sau diete minune. Cel mai eficient mod de a pierde în greutate, este să ajungi să îţi cunoşti organismul suficient de bine, încât să știi cum reactionează la aportul diverşilor nutrienţi. Modul de viaţă reprezintă cheia, iar trecerea de la unul nesănătos la unul sănătos, presupune mai întâi de toate, o schimbare de mindset.
Mitul nr. 4: Trebuie să mănânc dulciuri, creierul funcţionează cu glucoză!
Nu, nu trebuie sa mâncăm dulciuri, şi în special nu dulciuri rafinate. Putem furniza organismului carbohidraţi de bună calitate consumând pâine şi cerealele integrale, fructe si legume de culori cât mai diferite. Dulciurile sunt cei mai mari inamici în procesul de scădere în greutate, carbohidraţii fiind cei care se transformă în grăsimi. Dispunem de energie suficientă şi fără a consuma dulciuri rafinate. Cititi continuarea pe doctorbalanica.ro.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…