Sari la conținut

Ce să faceți dacă ați fost diagnosticat cu diabet?

În prezent, complicaţiile diabetului reprezintă principala cauză de deces în rândul persoanelor diagnosticate cu această afecţiune devastatoare dacă nu este bine tratată.

Conform Federaţiei Romane de Diabet, Nutriţie şi Boli metabolice, peste 800.000 de romani suferă de diabet zaharat şi se estimează că până în 2030 proporţia acestora vă fi de 11,1% din populaţie. Prin urmare, chiar dacă e greu de crezut, monitorizarea glicemiei vă poate salva viaţa!

Ştiaţi că după masă, nivelul glucozei din sânge creşte, iar când sunteţi stresaţi, epuizaţi sau nu mâncaţi regulat, glicemia scade? Un nivel scăzut al glicemiei (hipoglicemia) poate fi identificat cu ajutorul celor mai comune simptome: stările de ameţeală şi oboseala subite, în timp ce nivelul ridicat al glicemiei (hiperglicemie) este mai greu de detectat deoarece nu apare după minute sau ore, ci după câteva zile. Astfel, dacă nivelul glicemiei oscilează sau creşte, în timp, acesta poate cauza diabet, boli cardiovasculare, boli renale, distrugerea retinei sau afecţiuni microvasculare.

Adopotare unor măsuri simple, dar eficiente, precum activităţi fizice zilnice, o dietă echilibrată, bogată în fructe şi legume cu un conţinut scăzut de zahăr, menţinerea greutăţii corporale normale şi evitarea tutunului pot avea efecte benefice în lupta cu diabetul.

Produsele naturiste reprezintă, de asemenea, o bună metodă de menţinere a nivelului glicemiei sub control. Extractul de dud alb se număra printre remediile eficiente în menţinerea nivelului glicemiei în limite normale prin absorbţia glucozei.

În medicină chineză, remediul natural folosit pentru purificarea sângelui şi combatarea diabetului sunt fructele de dud alb.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel