Dacă vrei să-ți păstrezi creierul în formă și să-ți protejezi memoria, tot ce trebuie să faci e să bei înainte de culcare o băutură de sezon, delicioasă- cacao cu lapte-.
Cacaoa şi ciocolata conţin compuşi antioxidanţi numiţi flavanoli, care contribuie la îmbunătăţirea memoriei, putând chiar să reducă riscul apariţiei demenţei, sugerează cercetări recente.
Flavanolii îmbunătăţesc fluxul sanguin într-o zonă a creierului asociată cu memoria şi îmbunătăţesc memoria persoanelor vârstnice, arată un studiu publicat în jurnalul Nature Neuroscience.
Cercetătorii au analizat acest efect la 37 de persoane cu vârsta de 50-69 de ani, care au primit, timp de 3 luni, doze slabe sau doze mari de flavanoli din cacao.
La un test de memorie realizat după 3 luni, participanţii care primiseră doze mari de flavanoli au obţinut rezultate mult mai bune decât cei care primiseră doze restrânse.
Cercetătorii de la Columbia University Medical Centre, care au realizat studiul, spun că aceasta este prima dovadă a faptului că o componentă a declinului memoriei asociat cu vârsta este cauzată de modificări la nivelul unei arii cerebrale specifice şi a faptului că această formă de declin poate fi influenţată pozitiv prin anumite schimbări alimentare.
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…
Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…
Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…
Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…
Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…