Categories: Stil de viaţă

Ce să alegi pentru masa de Paște, măsline negre sau verzi? Vezi care este diferența

Ce să alegi pentru masa de Paște, măsline negre sau verzi? Măslinele negre și cele verzi sunt două produse foarte comune în bucătăria mediteraneană. Sunt adesea folosite la prepararea alimentelor și gustărilor. Și deși provin din aceeași plantă, există o serie de diferențe semnificative între ele.

Iată care este diferența dintre măslinele verzi și cele negre și care sunt cele mai benefice.

Cel mai adesea sunt incluse în meniu sub formă sărată, murată sau conservată. Au dimensiuni, forme și gusturi diferite, în funcție de tipul și metoda de prelucrare. Măslinele sunt același fruct al măslinului, dar sunt culese în diverse stadii de maturitate.

Diferențele dintre măslinele verzi și măsline negre

  • Măslinele negre: Culease într-o etapă ulterioară de maturitate, când fructul devine negru sau violet închis.
  • Măslinele verzi: Sunt culese mai devreme, când fructul este verde.

Gust măsline negre: au un gust mai blând, delicat. Maslinele negre sunt de asemenea  folosite în diverse preparate culinare, cum ar fi tapenade ( o pastă făcută din măsline negre mărunțite și alte ingrediente), sosuri, marinade sau în diverse feluri de mâncare precum pui sau pește. De asemenea, ele pot fi adăugate în sandvișuri sau plăcinte pentru a oferi un gust delicios și aromat.

Măslinele verzi : au un gust mai puternic, amar. Sunt adesea folosite ca ingredient în preparate, adăugate în salate, sosuri și pizza.

Conținut de antioxidanti: Măslinele verzi conțin mai mulți antioxidanți, cum ar fi vitamina E și polifenoli, iar cele negre, deși conțin și ele antioxidanți, dar într-o cantitate mai mică.

Beneficiile măslinelor negre și verzi

Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei

Măslinele, surse de antioxidanți

Sănătatea inimii: Ambele produse conțin grăsimi sănătoase care ajută la scăderea colesterolului și a riscului de boli de inimă.

Antioxidanți: Măslinele sunt bogate în antioxidanți care protejează celulele de daunele cauzate de radicalii liberi.

Vitamine și minerale: Măslinele conțin vitaminele A, E, K, precum și fier, calciu și sodiu. Proprietăți antiinflamatorii: consumul de măsline și măsline negre poate ajuta la reducerea inflamației din organism datorită proprietăților lor antioxidante.

Ambele produse pot fi un plus excelent pentru dieta și gătit. Mai mult, diferențele lor le fac unice și diverse în ceea ce privește posibilitățile culinare.

Recent Posts

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

16 minute ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

46 de minute ago

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

o oră ago

Decizia care i-a salvat viața unui român în mijlocul inundațiilor din Spania. „Altfel n-aș fi supraviețuit”

Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…

2 ore ago

Motivul tulburător pentru care polițiștii ating mereu portbagajul mașinilor pe care le opresc

Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…

2 ore ago

Câți bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie 2025

Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…

3 ore ago

Citeste si: