Sari la conținut

Ce s-a descoperit pe fundul Atlanticului în locul unde a dispărut submarinul Titan. Totul a fost transportat într-un loc secret

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Din cuprinsul articolului

La patru luni de când submarinul Titan ar fi făcut implozie pe fundul Atlanticului, s-au găsit mai multe rămășițe și resturi materiale. Se bănuiește că ar aparține celor cinci oameni care se aflau la bordul submersibilului care a dispărut în luna iunie. Totul a fost transportat într-un port al cărui nume nu a fost dezvăluit. 

Paza de Coastă a precizat că recuperarea şi transferul pieselor rămase a fost finalizată miercurea trecută, iar o fotografie a arătat capacul din titan din pupa intact al vasului de 6,7 metri.

Alte presupuse rămăşiţe umane au fost recuperate cu grijă din interiorul resturilor de pe Titan şi transportate pentru a fi analizate de către profesioniştii medicali americani, a precizat Paza de Coastă.

Misiunea de salvare desfăşurată în cadrul unui acord cu Marina americană a fost o continuare a operaţiunilor iniţiale de recuperare de pe fundul oceanului, la aproximativ 488 de metri de Titanic, a precizat Paza de Coastă.

Noile materiale au fost descărcate într-un port al cărui nume nu a fost divulgat.

Paza de Coastă a declarat anterior că a recuperat presupuse rămăşiţe umane împreună cu părţi ale Titanului după ce câmpul de resturi a fost localizat la o adâncime de 3.800 de metri.

Titan, un mic submersibil de aproximativ 6,5 metri lungime, operat de o companie privată, s-a scufundat pe 18 iunie pentru a observa epava Titanicului şi urma să iasă la suprafaţă şapte ore mai târziu, dar contactul a fost pierdut la mai puţin de două ore după plecare.

Filmul scufundării submarinului Titan

Căutările organizate pe durata a mai multor zile au captat atenţia întregii lumi. Submersibilul încerca să vizualizeze pachebotul britanic de pasageri care s-a scufundat în 1912.

Comisia de anchetă marină a Gărzii de Coastă a declarat că investigatori de la Consiliul Naţional de Siguranţă a Transporturilor din SUA şi de la Consiliul de Siguranţă a Transporturilor din Canada s-au alăturat expediţiei de salvare, iar Garda de Coastă se coordonează cu agenţiile internaţionale de investigaţie pentru a programa o analiză comună a probelor pentru a determina următorii paşi pentru testarea criminalistică.

Între timp, Comisia de anchetă marină îşi va continua analiza şi intervievarea martorilor înainte de o audiere publică privind tragedia, au declarat marţi oficialii. OceanGate, operatorul navei, şi-a încetat între timp activitatea. Printre cei ucişi în implozie se numără Stockton Rush, pilotul submersibilului şi directorul general al companiei.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel