E drept că abstinența este un mijloc de prevenție a bolilor cu transmitere sexuală, dar cei care o practică trăiesc cu 30% mai puțin decât cei care fac amor.
Lipsa sexului predispune şi la afecţiuni cardiace ori ale oaselor (osteoporoză), dar cel mai mult oamenii sunt afectaţi în plan psiho-emoţional.
Abstinenţii sunt mai predispuşi atacurilor de panică, depresiei, problemelor de atenţie şi concentrare, spun psihologii. „Actul sexual duce la eliberarea unor hormoni care vă ajută să vă simţiţi bine. Când viaţa intimă nu se suprapune cu ceea ce vă doriţi, apar frustrările, nevrozele. Totuşi, atunci când abstinenţa este liber consimţită sau educaţională, apar mai puţine probleme în plan psihic”, spune psihologul Roxana Mischianu.
Dacă treceţi prin perioade de separare de partener, din motive profesionale, sfatul psihologului este să înlocuiţi activitatea sexuală cu sporturi foarte dinamice, dans, masaj, yoga şi alte activităţi care pot duce la relaxare.
Un studiu recent arată că adolescenții care nu au avut încă parte de prima noapte de amor au șanse mai mari să absolvească facultatea cu note mari și să-și găsească o slublă bine plătită, dar sunt mai agresivi. De altfel, societățile care interzic sexul înainte de nuntă înregistrează o rată mare a criminalității și violenței.
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…