Din cuprinsul articolului
Proteinele sunt indispensabile și foarte importante pentru sănătatea și echilibrul organismului nostru şi se găsesc din belşug în carne și mai ales în cea roșie.
Cu toate acestea, în ciuda multor beneficii, experții avertizează asupra faptului că, dacă este consumat în exces, acest aliment poate deveni o problemă pentru organism.
Oboseală excesivă
Proteinele sunt cunoscute pentru valorile și energia pe care o oferă organismului pentru întreaga zi. Sunt o modalitate bună de a stimula concentrarea creierului.
Cu toate acestea, senzația de somnolență și oboseală atunci când se consumă multă carne roșie este transformată într-o cantitate foarte mare de proteine în organism. Aceste proteine, mai ales atunci când ai o cantitate mare de fibre în organism, provoacă dureri de cap, iritații și, ca urmare, oboseală.
Păr și piele deteriorate
Consumul excesiv de carne roșie înseamnă o lipsă de vitamina C, care este deosebit de importantă pentru păr și piele, deoarece ajută organismul să formeze colagen, fiind principala proteină pentru creșterea părului și pentru tinerețea pielii.
Așadar, dacă vezi că părul, pielea sau unghiile îți sunt deteriorate, carnea pe care o consumi zilnic poate fi cauza. Ori de câte ori consumați o porție de carne, asigurați-vă că o însoțiți cu diferite legume precum spanac, dovleac, cartofi sau varză.
Constipație
Constipația este unul dintre primele semne pe care organismul le dă în caz de deficit de fibre. Deoarece carnea nu conține fibre, dacă ocupă cea mai mare parte din dieta ta, cel mai probabil vei avea probleme digestive.
Prin urmare, potrivit medicilor, este important să aveți o dietă variată între proteine din carne, cereale, leguminoase, legume și fructe.
Crește colesterolul rău
Deoarece este bogată în grăsimi, consumul excesiv de carne crește și colesterolul rău. Aceasta înseamnă un risc crescut pentru organism, deoarece se pot dezvolta boli cardiovasculare.
Respiratie urat mirositoare
Potrivit medicilor, consumul excesiv de carne roșie poate provoca respirația urât mirositoare. Acest lucru se întâmplă deoarece atunci când organismul rămâne fără carbohidrați, începe să folosească grăsimile ca sursă principală de funcționare.
În timpul acestui proces, se formează niște compuși organici care provoacă un miros urât și un gust amar în gură. Prin urmare, încercați să nu consumați mai mult de 70 de grame de carne și nu în fiecare zi.
Creștere în greutate
Carnea roșie este bogată în grăsimi care cresc greutatea corporală și sunt foarte greu de ars pentru metabolism. Prin urmare, este important să nu exagerați cu acest aliment.
Medicii recomandă aproximativ 70 de grame de carne roșie gătită pe zi și în jur de 400-500 de grame pe săptămână.