Categories: Ştiri sănătate

Ce riscuri implică o sarcină când viitoarea mamă are 50 de ani? Vedeta care a anunțat că așteaptă un copil la această vârstă

La 50 de ani, Ramona Bădescu se pregătește să devină mămică, iar emoția care o încearcă în această perioadă este greu de descris în cuvinte. Vedeta este însărcinată în luna a noua și spune că va avea un băiețel. Stabilită în Italia, Ramona Bădescu nu uită să mulțumească publicului care a susținut-o și a iubit-o întotdeauna.

Actrița nu vrea să dezvăluie nimic din ce ține de viața personală, a declarat într-un interviu acordat OK Magazine. Și sarcina a ținut-o departe de ochii presei până acum, când este în luna a noua!

Foto: OK MAGAZINE

Însă femeile trebuie să știe că o sarcină la această vârstă nu este un lucru deloc ușor de realizat. Încă de la 35 de ani, organismul femeii devine mai potrivnic sarcinii, iar ovulele mai puțin performante. Rezerva ovariană scade, iar sarcina este mai dificil de dus.

Însă tendința universală este de a amâna sarcina și astfel vârsta noilor părinți crește de la an la an.

Există și vești bune: un studiu recent arată ca femeile peste 40 de ani care nasc copii fără ajutorul medicamentelor de fertilitate sau al altor proceduri de reproducere asistată tind sa trăiască mai mult.

De ce? Una dintre teorii este ca estrogenul, care este încă produs în abundență în organismul femeilor fertile, are efectul de a prelungi viața inimii, a oaselor și a altor organe. Totuși, mai puțin de 1 la sută dintre femeile care au între 40 și 44 de ani nasc copii.

Vârsta medie a începerii menopauzei este de 51 de ani, dar de obicei variază între 45 si 55 de ani. Aproape toate sarcinile după vârsta de 50 de ani necesită asistență specializată, fie că este vorba de medicamente pentru fertilitate, suplimente hormonale sau mai frecvent, ovule de la alte femei donatoare.

Femeile care încă ovulează la această vârstă trebuie să ia de obicei progesteron, cel puțin în primele două luni pentru a menține sarcina. Femeile care nu mai ovulează au nevoie de ovulele altor femei donatoare pentru a concepe un copil și trebuie sa ia estrogen și progesteron cea mai mare parte a sarcinii, până când placenta începe să producă singură acești hormoni.

La această vârstă, rata complicațiilor este ridicată, incluzând probleme ca hipertensiunea, probleme ale rinichilor și ale placentei – care necesită monitorizare și îngrijire foarte stricte.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

6 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

26 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

45 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: