Medicii avertizează în privinţa riscurilor la care se expun femeile care se epilează cu ceară sau se rad în zona inghinală.
Micro traumele cauzate de aceste două proceduri pot duce la răspândirea Molluscum contagiosum, o infecţie virală a pielii extrem de contagioasă.
Infecţia poate fi uşor transmisă prin contactul cu pielea sau cu obiectele personale (prosop) ale unei persoane infectate.
Molluscum contagiosum este destul de frecventă la copii şi la cei care au un sistem imunitar slăbit.
Potrivit ceretătorilor britanici, din 30 de persoane infectate, 93% apelaseră la epilarea inghinală.
Molluscum contagiosum se prezintă ca mici proeminenţe rotunde de culoarea pielii, rozalii sau cărămizii, cu suprafaţa netedă, având între 3-5 milimetri. În timp pot creşte în dimensiuni, putând ocazional ajunge la dimensiuni de câţiva centimetri, caz în care sunt denumite molluscum gigant. Majoritatea pacienţilor dezvoltă numeroase leziuni, localizările predilecte fiind pliurile: pleoapele, axilele, spatele genunchilor şi zona inghinală. Uneori, leziunile posă să ajungă și în zona abdomenului. Leziunile apar grupate sau au dispoziţie liniară.
Tratamentul poate fi local prin curăţarea leziunilor şi aplicarea diverselor creme sau general-reprezentat de medicaţie şi este recomandat numai în cazul persoanelor cu imunitate scăzută.
CITIŢI ŞI:
- Cheia longevității este în cafea. Cum să o preparați ca să trăiți mult și să fiți sănătoși
- TOP 7 mituri despre frumuseţe şi adevărul din spatele lor
- Reţete home-made pentru îngrijirea pielii şi a părului
- Operaţia de remodelare a nasului: cine este eligibil, care sunt paşii şi ce complicaţii pot apărea?
- 6 reguli ale unui stil de viață sănătos