Categories: Expertul zilei

Ce riscă elevii care refuză să poarte mască? Părinții trebuie să știe că există consecințe

Ce riscă elevii care refuză să poarte mască? Părinții trebuie să știe că există consecințe.

Potrivit secretarului de stat pentru învățământ preuniversitar din Ministerul Educației, Sorin Ion, toți elevii care refuză să poartă mască la școală vor fi sancționați.

„Dacă nu respectă regulile, atunci copiii pot fi sancționați. Acum eu știu cât le pasă… (…) Există un statut al elevului care stabilește niște reguli de sancțiune”, a declarat Sorin Ion, în cadrul unui interviu pentru edupedu.ro.

Ce riscă elevii care refuză să poarte mască?

Întrebat care ar fi acest tip de sancțiune riscă elevii care nu poartă mască, secretarul de stat în Ministerul Educației a exclus varianta extramatriculării. Cu toate acestea, varianta scăderii notei la purtare este una posibilă, a subliniat acesata.

„Din păcate sau din fericire, pentru că nu sunt adeptul sancțiunilor, nu discutăm aici de exmatriculare. Dar scăderea notei la purtare este posibilă, este cea mai uzuală formă de sancțiune adresată copiilor.

Problema care se pune este cât de mult îi pasă unui copil de scăderea notei la purtare”, a mai spus Sorin Ion.

„Va trebuie să avem sprijinul medicilor de familie”

De asemenea, Sorin Ion a explicat în ce condiții vor fi testați elevii.

„Pentru testare sunt prevăzute soluții. Fie echipe mobile de la DSP, deși suntem conștienți că și DSP-urile sunt suprasolicitate. Va trebuie să avem sprijinul medicilor de familie și a cabinetelor medicale din proximitatea școlilor.

Dacă nu contribuim cu toții, pentru că există o reticență, în mediul rural există și bază legală ca acolo unde nu e medic școlar, un medic de familie să își asume acest rol și să încheie un contract cu administrația locală”, a subliniat Sorin Ion, potrivit Digi24.

Secretarul de stat în Ministerul Educațieia explicat cazurile în care elevii trebuie să se testeze anti-covid.

„Nu va exista obligativitate pentru testarea elevilor, dar este o opțiune pentru întoarcerea mai repede la școală. Testarea se face la identificarea unui caz confirmat. Nici acolo testarea nu e obligatorie, dar este necesară copilului care vrea să se întoarcă mai repede la școală. E vorba de un test antigen sau PCR.

Este o certitudine că această testare se va face la un caz confirmat. În ceea ce privește o testare regulată, la două, la trei zile, nu pot să vă dau acest detaliu la acest moment”, a concluzionat secretarul de stat.

Recent Posts

TOP 5 vitamine esenţiale recomandate pentru o inimă sănătoasă

Conform studiilor științifice, există mai multe vitamine care s-au dovedit a susține sănătatea inimii, reducând…

10 minute ago

Avertismentul specialiștilor: România lovită de tsunami. De ce este țara noastră vulnerabilă?

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a subliniat cu ocazia Zilei Internaţionale de…

30 de minute ago

Camelia Pătrășcanu: tranzitul lui Mercur în Săgetor aduce un succes colosal acestor trei nativi! Le pune Dumnezeu mâna-n cap

Camelia Pătrășcanu subliniază că tranzitul lui Mercur în Săgetător, care a început pe 3 noiembrie…

50 de minute ago

Anunțul momentului făcut de Ion Țiriac: se va construi CEL MAI MARE SPITAL de psihiatrie pediatrică din țară! Află cum poți contribui și tu!

Ion Țiriac s-a angajat într-un proiect caritabil ambițios alături de Fundația Metropolis, care vizează construirea…

o oră ago

Se pregăteşte în laboratoare noul tratament miraculos pentru obezitate

Novo Nordisk, compania daneză care a revoluționat deja piața cu medicamentele Ozempic și Wegovy, se…

2 ore ago

APMGR: Paracetamolul și Metforminul riscă să fie retrase de pe piață. Directiva UE privind tratarea apelor reziduale ar putea duce la dispariția unor medicamente esențiale

APMGR. Producătorii de medicamente generice atrag atenția că românii ar putea rămâne fără Paracetamol și…

2 ore ago

Citeste si: