Oamenii de ştiinţă au analizat date de la aproximativ 6.000 de persoane în cadrul unui studiu internaţional publicat în jurnalul Jama Psychiatry.
Riscul de a avea un nepot autist este aproape dublu în cazul bărbaţilor care devin taţi de fete după vârsta de 50 de ani.
Deşi, motivul nu este clar încă, cercetătorii sunt de părere că bunicii pot transmite nepoţilor o mutaţie silenţioasă. Aşa-numitele mutaţii silenţioase sunt modificări ale materialului genetic care pot interacţiona cu alte gene şi cu factorii de mediu crescând astfel riscul de autism.
Cercetătorii au analizat date de la aproape 6000 de persoane diagnosticate cu această afecţiune şi mai mult de 30.000 de persoane sănătoase luând în considerare vârsta părinţilor şi a bunicilor. Potrivit rezultatelor, cu cât bunicul este mai în vârstă, cu atât riscul de autism al nepotuluie este mai crescut.
Autismul este o tulburare de dezvoltare de origine neurobiologică şi este considerată drept una dintre cele mai severe tulburări neuropsihiatrice ale copilăriei. Autismul este tulburarea ‘centrală’ din cadrul unui întreg spectru de tulburări de dezvoltare, cunoscut sub numele de tulburări din spectrul autismului-TSA (‘autism spectrum disorders’), alături de Sindromul Asperger şi Tulburările pervazive de dezvoltare –nespecificate altfel, denumite şi autism atipic.
La nivel internaţional un copil dintr-o sută este diagnosticat cu autism. În România, nu există o evidenţă exactă, însă oficial sunt aproximativ de 6.000.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…